Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Ας είναι καλά οι σακούλες


Προφανώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξηλώσει με συνοπτικές διαδικασίες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος εμφανίστηκε να χαχανίζει με τον δήμαρχο Σπάρτης για το πώς η Ν.Δ. «γύρισε το παιχνίδι» μετά τις πολύνεκρες πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία. Δηλαδή, κουβαλώντας λεφτά σε σακούλες και πληρώνοντας τριχίλιαρα σε όποιον τους έλεγε καλημέρα.

Δεν μάθαμε φυσικά κάτι καινούριο, ήταν γνωστό, ότι έτσι έγιναν τότε τα πράγματα.

Eν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία έχτισε ολόκληρη εκστρατεία μίσους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αναισθησία στην τραγωδία στο Μάτι. Είναι ένα από τα πιο αισχρά ψέματα που έχει χρησιμοποιήσει η Ν.Δ., στην προσπάθειά της να «χτυπήσει» πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει τις εκλογές του 2019.

Κι έρχεται τώρα η εικόνα του υπουργού, που χαχανίζει με τον δήμαρχο και πρώην Υφυπουργό Οικονομικών για την τραγωδία του 2007 στην Ηλεία, να ξεσκεπάσει τον απίστευτο κυνισμό των κυβερνητικών στελεχών: Σαράντα εννέα νεκροί, σιγά.

Ας είναι καλά οι σακούλες…

Η συζήτηση,που πνίγηκε στα γέλια και στους χαρακτηρισμούς για «εποποιία», αναδεικνύει τη μπόχα της Κυβέρνησης. Καθρεφτίζει όλη την ηθική έκπτωση και την αλαζονεία της ηγεσίας μιας παράταξης από αριστοκράτες και γόνους που δεν πιστεύουν στην αξία της ανθρώπινης ζωής, που χασκογελούν στη μνήμη των νεκρών.

Είναι οι ίδιοι που κυκλοφορούν με τζιπάρες, φοράνε ακριβά κοστούμια, φανταχτερές γραβάτες, σινιέ παπούτσια, προσέχουν να είναι ασορτί ακόμα και η μάσκα για τον Covid με το φόρεμα, για να κρύψουν το βδελυρό εξουσιαστικό τους πρόσωπο.Οι ίδιοι που κοκορεύονται ότι «γύρισαν το παιχνίδι», όταν μοίραζαν λεφτά -ξένα εννοείται, δικά μας- με τις τσάντες.

Κι όλα αυτά, ενώ οι αγρότες βρίσκονται επί ποδός πολέμου, διεκδικώντας την επιβίωσή τους μέσα στο οικονομικό αδιέξοδο που τους έφερε η πολιτική της Ν.Δ.

Και οι αρμόδιοι διασκεδάζουν, όλοι τους.

Χάνεις τα λόγια σου, όταν βλέπεις όσα έγιναν στη συνεδρίαση της 02/02/22στην Σπάρτη, όπου συμμετείχαν ο πρώην ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανόςκαι ο δήμαρχος Σπάρτης,  Π. Δούκας.

Πρόκειται για έναν καθολικό διασυρμό της ηθικής κι έναν απόλυτο ξεπεσμό της πολιτικής, που παραπέμπουν σε συμμορία και όχι σε Κυβέρνηση.

Αυτή είναι η Δεξιά. Αυτό ξέρουν κι αυτό κάνουν πάντα:εξαγορά συνειδήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας προσωπικού ΠΔΕ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Προγραμματισμένη διακοπή της υδροδότησης στο Συκούριο