Ειδήσεις

Πρόγραμμα κινητοποίησης κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ Έξοδος και το Δήμο Κιλελέρ


Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κιλελέρ και της Κινητής Μονάδας  του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των χρηστών και των οικογενειών τους αλλά και του γενικού πληθυσμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, η Σπυριδούλα Ντάντη, υπεύθυνη πράξης του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, η ψυχολόγος Βιργινία Γκενούδη  και η κοινωνική λειτουργός Ελευθερία Περουλάκη.

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιούνται ατομικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους πολίτες κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2410-555053 και 6944916724 για να επικοινωνούν με το προσωπικό της μονάδας.

Η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρέχει υπηρεσίες:

  • Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο γενικό πληθυσμό
  • Συμβουλευτικής και κινητοποίησης για θεραπεία σε χρήστες ουσιών και στις οικογένειες τους
  • Ενημέρωσης στη σχολική κοινότητα
  • Παραπομπής σε προγράμματα απεξάρτησης
  • Παραπομπής σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας

 

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας ανήκει στο δίκτυο των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και όλες οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Η λειτουργία της εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης αγροτικών στον Κάτω Όλυμπο
Επόμενο άρθρο Κτηνιατρικό γραφείο στο Μακρυχώρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας