Ειδήσεις

Νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED στην πλατεία του Μικρού Βουνού


Ο Δήμος Κιλελέρ σεβόμενος το περιβάλλον προχωράει με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος για την αντικατάσταση των συμβατικών ενεργειοβόρων φωτιστικών σωμάτων που υπάρχουν σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας τύπου LED. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος προχώρησε στην αντικατάσταση 7 παλαιών φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας τύπου LED ισχύος 80-100W, στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Μικρού Βουνού προσφέροντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα νέα φωτιστικά τοποθετήθηκαν στην κορυφή χαλύβδινων ιστών τηλεσκοπικής μορφής ύψους 6m που αντικατέστησαν τους παλαιούς κατεστραμμένους και επικίνδυνους τσιμεντοϊστούς. Τα παλαιά κατεστραμμένα φωτιστικά σώματα οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση. Ο Προϋπολογισμός της προμήθειας ήταν  11.310,04€μαζίμετοΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του έργου ο αντιδήμαρχος των ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αντώνης Ρεντζιάς δήλωσε:

«Με την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από ενέργειες της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, η πλατεία του Μικρού Βουνού άλλαξε όψη. Χρησιμοποιώντας φωτιστικά νέας τεχνολογίας πετύχαμε αφενός μεν να μειώσουμε κατακόρυφα την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου να αναβαθμίσουμε αισθητικά την εικόνα της πλατείας. Σε μια εποχή στην οποία ολόκληρος ο πλανήτης πασχίζει να μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις παραδοσιακές πηγές και να στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εμείς πράττουμε το αυτονόητο. Αντικαθιστούμε σε όλο το Δήμο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναβάθμισης, τα φωτιστικά σώματα παλαιάς τεχνολογίας με νέα. Έτσι συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην καταπολέμηση των αρνητικών συνεπειών από την αλόγιστη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας γιατί ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα κουλτούρας, με την ευρεία σημασία της λέξης. Είναι δηλαδή θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών».

Την πλατεία του Μικρού Βουνού επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Φιλιππούλης, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Γκουτζιούλας.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Λάρισα BC: Προετοιμασία χωρίς προβλήματα ενόψει Παναθηναϊκού