Ειδήσεις

Εκπαίδευση μαθητών για τα αδέσποτα στο Δήμο Κιλελέρ


Ο Δήμος Κιλελέρ ξεκίνησε  εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ξεκίνησαν από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου όπου κλιμάκιο από το Δήμο Κιλελέρ αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκο Χονδρονάσιο,  τα μέλη της επιτροπής του Πανελλαδικού Σωματείου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων «Ελεύθερος», Ελένη Μπαρμπαλιού  και Εύη Ευσταθίου και τον κτηνίατρο Αθανάσιο Παπαποστόλου επισκέφθηκαν το Σχολείο για ενημερωτική εισήγηση στους μαθητές της Α’ Γυμνάσιου στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήριο Δεξιοτήτων” με θέμα ” Εμείς και τα αδέσποτα ζώα.”

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση και ενημερωθήκαν για τον τρόπο που μπορούν να μειωθούν τα αδέσποτα μέσω της στείρωσης και της υιοθεσίας. Επίσης έμαθαν για τη γλώσσα του σώματος των σκυλιών και πως συμπεριφερόμαστε όταν συναντούμε ένα άγνωστο ζώο. Ενημερωθήκαν για τις υποχρεώσεις του κηδεμόνα, τη φροντίδα των ζωών, την κακοποίηση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέλος δόθηκε έμφαση στην συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα.

H Αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά,  την εθελοντική ομάδα και τον κτηνίατρο που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα. Παράλληλα τόνισε πως στο Δήμο Κιλελέρ δίνεται καθημερινά διαρκής αγώνας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Οι δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, όπως οι ενημερώσεις στα σχολεία ή οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση τους. Σκοπός των ενημερωτικών διαλέξεων είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η προαγωγή της φιλοζωίας στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα. Επίσης είναι η προώθηση των δράσεων υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Κιλελέρ και του προγράμματος διαχείρισης  των αδέσποτων ζώων συντροφιάς βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει: Περισυλλογή, κτηνιατρική εξέταση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, στείρωση, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον και ενημέρωση των πολιτών.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα είναι δείγμα Πολιτισμού της κοινωνίας μας. Σκοπός μας δεν είναι μονό να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει του νομικού πλαισίου που ισχύει, αλλά να λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά, με στόχο να προκαλέσουμε ευσυνείδητες συμπεριφορές των συνδημοτών μας».

Ο αντιδήμαρχος Αλέκος Χονδρονάσιος στην παρέμβασή του τόνισε: «Μέσα από δράσεις αλλά και από συνέργειες με διαδημοτικούς οργανισμούς, καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Κιλελέρ.  Με τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δράσεις προσβλέπουμε αρχικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα  με σκοπό τη σωστή διαβίωση των ζώων συντροφιάς αλλά κυρίως στην κατανόηση των συμπεριφορών και των ενεργειών που απαιτούνται για τον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο διευθυντής του Γυμνασίου Πλατυκάμπου Θεόδωρος Νταφούλης και η υπεύθηνη καθηγήτρια του μαθήματος “Εργαστήριο Δεξιοτήτων» Έλσα Παρασίδου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας: Κάθε ζωή έχει ανεκτίμητη αξία
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η ασφάλεια της πατρίδας σε άξια χέρια!