Ειδήσεις

Ενημέρωση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Λάρισας


Οι μικρές μα σημαντικές νίκες που έχουμε κατακτήσει, η θετική και η αρνητική πείρα του προηγούμενου διαστήματος μας γεμίζουν πείσμα και δύναμη για την συνέχεια του αγώνα. Η νέα χρονιά ξεκίνησε φέρνοντας νέες δυσκολίες στον κλάδο με το καλημέρα. Η οργανωμένη και μαχητική δράση όμως του Συλλόγου για τα δικαιώματά μας, για την ζωή μας πραγματικά αποτελεί αποκούμπι για κάθε συνάδελφο και πηγή αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα, φέρνει αποτελέσματα.

Δεν μας χαρίστηκε τίποτα, ήταν κατακτήσεις που τις δικαιούμασταν και τις πετύχαμε με αγώνες. Αυτό δείχνουν μια σειρά θετικές εξελίξεις που συνδυαστικά είχαμε αυτό το διάστημα :

  • Η κυβέρνηση μετά την απαγόρευση της μουσικής για ένα μήνα συμπεριέλαβε στους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω μονομερούς δήλωσης για τον Γενάρη του 2022 το σύνολο των συναδέλφων που έχουν γραφτεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών πριν τις 10/1/2021.
  • Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ της Λάρισας την φετινή χρονιά διπλασιάστηκαν οι συνάδελφοι που πήρανε το εποχικό βοήθημα. Ενώ το 2019 και το 2020 ο αριθμός ήταν μεταξύ 40 και 50, φέτος πάνω από 100 περιπτώσεις έχουν πάρει την συγκεκριμένη ενίσχυση. Οι κεντρικές παρεμβάσεις του ΠΜΣ αλλά και του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ στον τοπικό ΟΑΕΔ, η συνεχής δράση και επιμονή μας έφερε αποτέλεσμα.
  • Η αναγνώριση και πιστοποίηση επιτέλους πτυχίων, των οργάνων της αστικής – λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής αποτελεί πρόοδο και θετικό μέτρο.
  • Είμαστε εν αναμονή ανακοινώσεων – αποφάσεων σε μια σειρά εργασιακούς καλλιτεχνικούς χώρους που έχουν γίνει ενέργειες για την εξασφάλιση του μισθού, του μεροκάματου, συλλογικής σύμβασης, ένσημου, απαλλαγή χαρατσιών κλπ

Παρ όλα αυτά χρειάζεται να είναι καθαρό, ότι οι εξελίξεις αυτές δε δίνουν συνολική απάντηση στα μεγάλα μας προβλήματα, στην ανάγκη την κοινωνίας για τέχνη καθώς και όλων των συναδέλφων που δουλεύουν πάνω στην τέχνη και προσπαθούν να επιβιώσουν. Χρειάζεται να δυναμώσουν περισσότερο οι διεκδικήσεις μας!

Η άποψη που λέει «δεν καταφέρνουμε τίποτα», «δεν πετύχαμε και κάτι» ανατρέπεται από την ίδια τη ζωή ενώ αρκετές φορές αξιοποιείται εκ του πονηρού ενάντια στον αγώνα των σωματείων. Η ρεαλιστικότητα των αιτημάτων μας πατάει στις σύγχρονες ανάγκες μας και στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Οι διεκδικήσεις μας σε συνδυασμό με την δράση μας που ενώνει όλους τους εργαζόμενους  είναι αυτό που πιέζει και ενοχλεί την κυβέρνηση.

Έχουμε μπροστά μας την πανελλαδική σύσκεψη όλων των μουσικών σωματείων που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην Αθήνα την Κυριακή 6/2. Θα γίνει ένα σημαντικό βήμα κοινού μετώπου. Πολύ θετική εξέλιξη είναι πως και τα 5 μουσικά σωματεία της Θεσσαλίας έχουν δηλώσει την στήριξη και την συμμετοχή τους.

Καλούμε σε μαζικές εγγραφές στο σωματείο μας, στο παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου για να ενισχυθεί κι΄ άλλο η συλλογική πάλη για ότι μας αξίζει και μας απασχολεί.

Με ένα πλούσιο και πολύμορφο αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2022 που αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματός μας συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλο στον δρόμο του αγώνα για την τέχνη και την ζωή που μας αξίζει!

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο ΕΚΛ: Κοινός αγώνας εργατών-αγροτών ενάντια στον κοινό αντίπαλο