Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας Iveta Hricova


Οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Θεσσαλίας και Περιφερειών της Σλοβακίας  στα πεδία της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της ανώτατης εκπαίδευσης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας  κ.  Iveta Hricova και στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς.

Στη  διάρκεια της συνάντησης  εξετάστηκαν οι προοπτικές για ενίσχυση της  δυναμικής των εμπορικών σχέσεων  των δύο πλευρών με τη διοργάνωση αποστολών για την  παρουσίαση και προώθηση των ποιοτικών  αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής αλλά και η  ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.  Η Θεσσαλία και τα  νησιά των  Σποράδων αποτελούν ανερχόμενο   τουριστικό προορισμό για Σλοβάκους τουρίστες,  που γοητεύονται από το συνδυασμό της  φυσικής ομορφιάς με την πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση του τόπου.  Ο Περιφερειάρχης αποδέχτηκε   πρόκληση  της Πρέσβειρας για επίσκεψη στη Σλοβακία, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν  και στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής ανταλλαγής δώρων  που ακολούθησε πρόσφερε στην κ. Hricova βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας, τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής ,  το φωτογραφικό Λεύκωμα με τους Υγροτόπους της Περιφέρειας και άλλα αναμνηστικά.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Ξεναγηθείτε ψηφιακά στις βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα
Επόμενο άρθρο Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης για την απώλεια του Μώρις Μαγρίζου