Ειδήσεις

Θεσσαλικό μπλόκο αγροτών στη Νίκαια στις 4 Φεβρουαρίου


Πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Με τη συμμετοχή δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, οι αγρότες μετέφεραν την πείρα από τις συσκέψεις και τις πολύμορφες δράσεις των προηγούμενων ημερών και συζήτησαν για την οργάνωση των νέων συντονισμένων κινητοποιήσεών τους, σημειώνοντας πως μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να στηθούν μπλόκα την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, τα οποία θα αποτελέσουν και σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ετοιμάζονται για τις νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα

Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι πάρα πολλά, κάθε χρόνο γίνονται όλο και εντονότερα και ενώ όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν τον πρωτογενή τομέα βασικό πυλώνα ανάπτυξης, στην πράξη στέκονται απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας.  Με τις πολιτικές τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους.

  • Τεράστιο και αδικαιολόγητο κόστος παραγωγής που συνεχώς αυξάνει καθιστώντας απαγορευτική την αγροτική δραστηριότητα.
  • Καταστροφές που δεν αποζημιώνονται  από τον ΕΛΓΑ.
  • Χαμηλές τιμές στα προϊόντα, αλλά και αν ακόμη σε μια χρονιά υπάρχει κάποια καλύτερη τιμή, εξανεμίζεται από τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής όπως έγινε φέτος και έτσι λιγότερα χρήματα μένουν στην τσέπη μας.
  • Αντιπλημμυρικά- Αποστραγγιστικά έργα.
Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Να δημιουργηθεί Καλλιτεχνικό σχολείο στο Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι ομογενείς της Αυστραλίας υπερήφανοι για την καταγωγή τους!