Ειδήσεις

Προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας


Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Ελασσόνας για την κατασκευή νέου στεγάστρου, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, νέας περίφραξης, νέων εστιών και αρδευτικού συστήματος.

Στην αυτοψία που πραγματοποίησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Στ. Δημότσιος παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Ι. Δραγατσίκη και του επιβλέποντα μηχανικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρ. Αντωνίου διαπιστώθηκε ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί οι κατάλληλες προσβάσεις, εκσκαφές και διευθετήσεις για τη θεμελίωση του στεγάστρου και εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινά η εγκατάσταση των μεταλλικών βάσεων και στοιχείων της νέας σύγχρονης κατασκευής.

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών εξέφρασαν στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας και ο πρόεδρος του ΠΟΕ κ. Αλ. Χατζηβασίλης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε, προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το μεγάλο έργο. Η κατασκευή του στεγάστρου στο Δημοτικό Στάδιο Ελασσόνας αποτελούσε ένα όνειρο δεκαετιών, που σήμερα γίνεται πράξη χάρη στη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Ελασσόνας. Ζητήσαμε από την Περιφέρεια την εκπόνηση της μελέτης και τη διαχείριση αυτού του δύσκολου κατασκευαστικού έργου λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των υπηρεσιών της. Το έργο δημοπρατήθηκε και υλοποιείται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και με χαρά διαπιστώνουμε ότι η αναβάθμιση του γηπέδου θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο. Στον φίλαθλο κόσμο της Ελασσόνας θα παραδοθεί ένα γήπεδο σύγχρονο και ασφαλές».

Ο κ. Δημότσιος μετά την αυτοψία δήλωσε: «Οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά και το γήπεδο της Ελασσόνας αλλάζει σύντομα όψη. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες επιβλέπουν το έργο και φροντίζουν να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Όπως έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ιεραρχούμε τον αθλητισμό σαν πρώτη  παράλληλη προτεραιότητα. Η Ελασσόνα αποκτά σύντομα ένα σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αντάξιο της  ομάδας της πόλης, ενώ παράλληλα αλλάζει και το περιβαλλοντικό τοπίο».

Η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ελασσόνας εντάσσεται στο έργο «Συντήρηση – Ανακατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας» συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε για λογαριασμό του κυρίου του έργου που είναι ο Δήμος Ελασσόνας την ανακατασκευή του Κεντρικού Γηπέδου – Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας, καθώς και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στα Αθλητικά Κέντρα Βλαχογιαννίου, Δρυμού, Τσαριτσάνης και Ευαγγελισμού.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκε νέα γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο 21,5 χλμ. υπόγειο δίκτυο για την άρδευση 10.830 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα