Ειδήσεις

Απάντηση στην περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή


Με αφορμή το δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου 2022 με τίτλο “Η αγορασμένη «οικολογία»” το οποίο υπογράφεται από την περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή και επειδή γίνεται ονομαστική αναφορά στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω.

Η παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή δημοσιεύει ένα κείμενο, στηλιτεύοντας, δικαίως, ένα παράδοξο και επιλήψιμο από πλευρά ηθικής και όχι μόνο γεγονός, αυτό της προσχώρησης ενός περιφερειακού συμβούλου στην παράταξη της περιφερειακής αρχής, επιχειρεί, όμως ταυτόχρονα να απαξιώσει, έναν πολιτικό χώρο με μια σημαντικότατη συνεισφορά στα ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικά δρώμενα.

Για να πετύχει αυτό το στόχο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τις δόλιες πρακτικές του επικεφαλής μιας παράταξης, που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική οικολογία και που προφανώς χρησιμοποίησε τον όρο «πράσινη» για παραπλάνηση του εκλογικού σώματος.

Εκεί όμως, που ολισθαίνει η παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή είναι στο σημείο που επιχειρεί να εμφανίσει τη συμμετοχή της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» την περίοδο των δυόμιση ετών (2014-2016) στη γραμματεία του περιφερειακού συμβουλίου, ως έκνομη και προϊόν συναλλαγής με την περιφερειακή αρχή, κάτι που είναι εντελώς ανυπόστατο,καθώς επρόκειτο για την αξιοποίηση μιας προβλεπόμενης θεσμικά δυνατότητας με την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Στη συνέχεια προχωρά σε μια επίθεση προς τις πολιτικές δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας τσουβαλιάζοντας τα πάντα και γενικεύοντας μεμονωμένες δόλιες πρακτικές, που ουδεμία σχέση έχουν με τις αρχές της πολιτικής οικολογίας.

Η παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία» την οποία είχα την τιμή να εκπροσωπώ στο περιφερειακό συμβούλιο την πρώτη περίοδο της θητείαςέως την εναλλαγή, πορεύθηκε με μοναδική κατεύθυνση την προάσπιση των αρχών της πολιτικής οικολογίας, που καμία σχέση δεν έχουν με όσα αναφέρονται στο κείμενο.

Η αναφορά λοιπόν, στο πρόσωπό μου με τον τρόπο που γίνεται, θεωρώ ότι είναι άστοχη και άδικη, και το γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής της παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, με τον οποίο συνυπήρξαμε στο περιφερειακό συμβούλιο και γνωρίζει πλήρως τις θέσεις μου και τη συνεπή και υπεύθυνη στάση μου. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφθώ είναι πως υπήρξα «παράπλευρη απώλεια» στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επιλογής συκοφάντησης, συλλήβδην του οικολογικού χώρου, που φαίνεται πως πλέον ενοχλεί.

Η πολιτική οικολογία ως ανερχόμενη δύναμη πανευρωπαϊκά έχει να αντιμετωπίσει και επιτήδειους που θα διαγκωνίζονται για να προσποριστούν οφέλη και ανταγωνισμούς πολιτικών σχημάτων που θα επιδιώξουν να συλλέξουν ψήφους από το συγκεκριμένο χώρο, άρα αναμένονται και άλλα πυρά κατά του χώρου μας, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με την προώθηση των ενωτικών διαδικασιών, που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη χώρα μας στον οικολογικό χώρο και αναμένεται να αποδώσουν καρπούς σύντομα.

 

Γράφει ο Νίκος Πουτσιάκας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Οικολογική Θεσσαλία

 

Προηγούμενο άρθρο Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων
Επόμενο άρθρο Ν. Καρδούλας: Σενάρια κατανομής εδρών κομμάτων σύμφωνα με το μέσο όρο 5 δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου