Ειδήσεις

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 30 χλμ και εκσυγχρονισμός 15 αντλητικών συγκροτημάτων


Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα κατασκευής υπόγειου δικτύου αγωγών άρδευσης  σε περιοχές του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου. Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση-εξαγωγή των υφιστάμενων (παλαιών) δεκαπέντε αντλητικών συγκροτημάτων και γίνεται η συναρμολόγηση των νέων αντλητικών συγκροτημάτων, των καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών πινάκων-inverter. Ακολουθεί η κατασκευή των υπόγειων δικτύων συνολικού μήκους  άνω των 30 χλμ. Τα έργα  συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και περιλαμβάνουν:

  • Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελώνα υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 13,3 χλμ καθώς και εκσυγχρονισμό 10 γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με  συστήματα inverter
  • Σε Φαλάνη και Γιάννουλη υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 17 χλμ καθώς και εκσυγχρονισμό 5 γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverter.

«Μετά από αίτημα της διοίκησης του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου τα έργα για την υπογειοποίηση των αγωγών άρδευσης ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της αρδευτικής περιόδου. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση και τον Πρόεδρο Σωτήρη Τζιούφα και έχουμε εκπονήσει σχέδιο για την εγκατάσταση των ηλεκτρικών πινάκων και του λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού inverter σε κατάλληλο χρόνο ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος κλοπών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για τις ενεργειακές τους ανάγκες
Επόμενο άρθρο Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών