Ειδήσεις

Νέο αντιπλημμυρικό έργο στην Υπέρεια Φαρσάλων από την Περιφέρεια


Νέο έργο  για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Υπέρειας Φαρσάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη έργου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Περιλαμβάνει: έργα συλλογής των ομβρίων υδάτων της λεκάνης του οικισμού της Υπέρειας,  κατασκευή αντλιοστασίου για την προώθηση και ανύψωση των ομβρίων υδάτων πάνω από το ανάχωμα του Ενιπέα ποταμού,  κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ομβρίων,  αποκατάσταση βλαβών στα τρία φράγματα του Ενιπέα σε Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια και Ορφανά και  βελτίωση της λειτουργικότητας του φράγματος Συκαιώνας.

«Ένα νέο   αντιπλημμυρικό έργο προστίθεται στην Υπέρεια Φαρσάλων. Υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητες που μας ανήκουν και προχωράμε ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή. Επενδύουμε την πρόληψη  και ενισχύουμε την προστασία της περιοχής που πλήττεται  συχνά, από έντονες βροχοπτώσεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το νέο έργο

-Έργα συλλογής των ομβρίων υδάτων

Στην περιοχή του έργου προβλέπονται  εργασίες ώστε τα όμβρια που συγκεντρώνονται στη φυσική λεκάνη να κατευθύνονται ακολουθώντας φυσική ροή στον υγρό θάλαμο του αντλιοστασίου που θα κατασκευαστεί. Στις εργασίες περιλαμβάνονται καθαρισμοί, επιφανειακές παρεμβάσεις, διαμορφώσεις της περιοχής και κατασκευή συστήματος συγκέντρωσης και αποχέτευσης.

Κατασκευή αντλιοστασίου

Το αντλιοστάσιο αποχέτευσης ομβρίων χωροθετείται σε θέση όπου υπάρχει πρόσβαση μέσω των υφιστάμενων δρόμων και συγκεκριμένα σε δημοτική έκταση δίπλα στην κεντρική δημοτική οδό και στην τάφρο του «Λυκορέματος».

-Καταθλιπτικός αγωγός ομβρίων

Κατά μήκος της δημοτικής οδού, με αφετηρία το αντλιοστάσιο ανύψωσης και τερματισμό στο ανάχωμα του Ενιπέα, κατασκευάζεται  δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός ομβρίων. O αγωγός θα μεταφέρει τις απορροές της φυσικής λεκάνης που σχηματίζεται κατά μήκος και εκατέρωθεν της κεντρικής οδού του οικισμού, στην έξοδο προς τον οικισμό του Ψυχικού και για περίπου 150μ. πριν και μετά από το σημείο συμβολής της με το «Λυκόρεμα».

-Αποκατάσταση βλαβών των τριών φραγμάτων του Ενιπέα ποταμού

Προβλέπεται  αποκατάσταση των βλαβών που έχουν εντοπιστεί στα τρία φράγματα του Ενιπέα ποταμού, Μεγάλου Ευυδρίου, Πυργακίων και Ορφανών, με  αποκατάσταση σπασμένων συρματόσχοινων, αντικατάσταση κατεστραμμένων εδράνων, συντήρηση του λοιπού εξοπλισμού, καθαρισμό της κοίτης και απομάκρυνσης των φερτών υλικών στις θέσεις των θυροφραγμάτων, επισκευή των ηλεκτρικών πινάκων και έλεγχο οργάνων και αυτοματισμών.

-Βελτίωση λειτουργικότητας του φράγματος Συκαιώνας

Προκειμένου να αυξηθεί η στάθμη των υδάτων για την καλύτερη λειτουργία του φράγματος της Συκαιώνας, προβλέπονται εργασίες  καθαρισμού  της κοίτης, ενίσχυση αναχωμάτων  κ.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Αναγνώριση χρόνου σπουδών σε επιτυχόντες ΑΣΕΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις
Επόμενο άρθρο Δήμος Κιλελέρ: Απογραφή πληθυσμού 2021