Ειδήσεις

Κέλλας: Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για ισχυρή Ελλάδα


«Η έλευση των πρώτων έξι Rafaleαπό τα 24 συνολικά πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας. Η εθνική ασφάλεια συνιστά προϋπόθεση για την άσκηση αυτοδύναμης εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, γι’ αυτό ενισχύουμε το οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων και θωρακίζουμε την άμυνα της χώρας.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης«North 98.0», στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», καλεσμένος των Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνης Γκέλη.

Αναφορικά με την παραλαβή των έξι μαχητικών, πρόσθεσε:

«Ανανεώνουμε τον στόλο μας την κατάλληλη στιγμή, δεδομένης της έντασης που προκαλεί η Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά, που πραγματοποιείται μία τόσο ολοκληρωμένη αγορά, με πρόβλεψη για το μέλλον, αφού τα μαχητικάέρχονται πλήρως εξοπλισμένακαι έχειδιασφαλιστείη συντήρησή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ιδιαίτερα σημαντικό, δε, είναι το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί και η αναβάθμιση των F-16».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τηστάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την τελετή παραλαβής των αεροσκαφών, σημείωσε πως η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θλίψη, όχι μόνο επειδή καταψήφισετη συμφωνία αγοράς τους και τη στρατηγική ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και γιατί, για πρώτη φορά,κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό.

Ο Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας και σε συνάρτηση με τον αριθμό των κρουσμάτων, επισήμανε ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί ήπια συμπτωματολογία και, παρά την υπερμεταδοτικότητά της, η εξασθένιση της πανδημίας και η μετάπτωσή της σε γρίπη είναι ορατή. Τόνισε, δε, ότι ο εμβολιασμός έχει συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των νοσούντων, αφού οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘείναι προσβεβλημένοι από τη μετάλλαξη «Δέλτα» και ανεμβολίαστοισε ποσοστό 90%.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ερωτηθείς για την ενίσχυση που έχει παράσχει η κυβέρνηση στο ΕΣΥ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 10 χρόνια. Υπενθύμισε, δε, πως, με το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση πραγματοποίησε τις απαραίτητες προσλήψεις, υπερδιπλασίασετις κλίνες ΜΕΘ και έχει προγραμματίσειστις επόμενες εβδομάδεςτην προκήρυξημόνιμων θέσεων 700 ιατρών, 4000 νοσηλευτών και 1200 παραϊατρικού-διοικητικού προσωπικού. Επίσης, τόνισε ότι η δημιουργία του νέου ΕΣΥ συνιστά βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά το πέρας της πανδημίας, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο Χάρτης Υγείας, να προαχθούν η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), να αναβαθμιστούν τα κτίρια των νοσοκομείων και να αναπροσαρμοστεί το μισθολόγιο των ιατρών, προκειμένου αυτοί να επιλέγουν το Σύστημα Υγείας, καθώς οι αποδοχές τους είναι πολύ χαμηλές συγκριτικά με αυτές στην ΕΕ.

Τέλος, ο Βουλευτής της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την 114 Πτέρυγα Μάχης για τη μη φορολόγηση των πτητικών και επιχειρησιακών επιδομάτων, δήλωσε πως πρόκειται για ηθική ανταμοιβή, αφού η προσφορά των πιλότων των μαχητικών,που πετούν στους αιθέρες προασπίζοντας την εθνική ασφάλεια, όπως και όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,που υπηρετούν την πατρίδα στην πρώτη γραμμή, είναι ανεκτίμητη.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Νέα Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για ταχύτερη προώθηση έργων με διαφάνεια