Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σε ρέματα του Δήμου Αγιάς


Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπλημμυρικά έργα σε 22 ρέματα στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών. Ολοκληρώθηκαν εργασίες στα ρέματα Πουρί στον Αγιοκάμπο, Δεληκούστα στη Σωτηρίτσα, Πλατανιά στη Βελίκα, Κόκκινου Νερού, Καλυψούς στο Κόκκινο Νερό και Στομίου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους 80 μ. και ύψους 2 μ. στο ρέμα Μαριάς της Σωτηρίτσας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων άνω των 15 εκατ. ευρώ σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς. Είναι έργα ουσίας που όπως αποδείχτηκε και στην πρόσφατη κακοκαιρία λειτουργούν και αποδίδουν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Έχουν ολοκληρωθεί:

ΑΓΙΟΚΑΜΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ

  • Κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους 400,00μ στο ρέμα «Πουρί» ανάντι του τεχνικού
  • Κατασκευή συρματοκιβωτίων 260μ στο ρέμα «Πλατανιάς», εκατέρωθεν ανάντη του νέου τεχνικού Γεφύρωσης δρόμος προς Κάστρο Βελίκας
  • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης μήκους 75,00μ. και ύψους 3,00μ. στο ρέμα «Δεληκούστα»

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών (βόρια και νότια πλευρά), μήκους 105,00μ. και ύψους 2,50μ, καθώς και θεμελείωση πυθμένα ρέματος με σκυρόδεμα, μήκους 105,00μ. ρέμα «Κόκκινο Νερό»
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανών (βόρια πλευρά) κατάντι της γέφυρας μήκους 110,85μ. και ύψους 4,00μ. στο ρέμα «Καλυψώ»

ΣΤΟΜΙΟ

 

         Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών (βόρια και νότια πλευρά), μήκους 42,00μ. και ύψους 1,50μ, καθώς και θεμελείωση πυθμένα ρέματος

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας από τα Φάρσαλα: Να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά
Επόμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας