Ειδήσεις

Κέλλας: Αντιπολίτευση με νεκρούς δεν γίνεται


Τον διαρκή αρνητισμό του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας σχολίασε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος του Γιώργου Σιαδήμα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισαν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των υγειονομικών και των ατόμων άνω των 60 ετών, καθώς και την επιβολή ποινών σε όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά,«κλείνοντας» το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Τόνισε, δε, πως η Κουμουνδούρου, στην προσπάθειά της να ανακόψει την πτώση των ποσοστών του κόμματος, προσπαθεί να προσεγγίσει όποιον ψηφοφόρο αντιτίθεται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, θυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2020, όταν άνοιγε ο τουρισμός, ζητούσε να παραμείνει κλειστός, και, όταν έκλεισαν τα σχολεία, ζητούσε να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο Χρήστος Κέλλας, ιδιαίτερα σε σχέση με τις πρόσφατες αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑγια το άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε πως είναι η πολλοστή φορά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζεται αρνητικάεπί απόφασης της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις.Ειδικότερα, τόνισε ότι«η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση» και πως τα «σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους».Επίσης, ανέφερε ότι, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν κανονικά, καθώς λαμβάνονται από τις οικείες εθνικές αρχές τα μέτρα προστασίας που εισηγούνται οι επιστήμονες.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔσημείωσε, ακόμη, πωςη κυβέρνηση στηρίζει το ΕΣΥ με πράξεις. Ιδιαίτερα επισήμανε πως, με αφορμή την πανδημία, πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες προσλήψεις στη δημόσια υγεία, ενώ πρόσθεσε ότι, μετά την πανδημία, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η οργάνωση ενός Νέου ΕΣΥ.

Ο Λαρισαίος ιατρός τόνισε, τέλος, ότι,η πανδημία είναι ένα παγκόσμιο θέμα και δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμο πεδίο αντιπολίτευσης.Επισήμανε, επίσης, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει σταθερή πολιτικής δημόσιας υγείας και πρωτοπορεί πραγματοποιώντας στοχευμένες παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες υιοθετούνται από την ΕΕ, όπως το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ατόμων άνω των 60 ετών και ο έγκαιρος προγραμματισμός της τρίτης δόσης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή της υδροδότησης στο Συκούριο την Τετάρτη 12/1
Επόμενο άρθρο Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 18 χλμ ρέματα περιοχών των Τεμπών