Ειδήσεις

Βαγενά: Κυβέρνηση- πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων


Δεν προλαβαίνεις να τους παρακολουθήσεις. Από τη μία αστοχία στην άλλη.  Ουσιαστικά όμως, δεν πρόκειται για αστοχίες. Είναι πολιτικές επιλογές, που κρύβουν βαθιά κοινωνική αδιαφορία και αναλγησία. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί δεν συνταγογραφείται το μοριακό τεστ στην χώρα μας,. ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Μαραβέγιας είπε επί λέξει: «Οι Έλληνες θα κάνουν κατάχρηση, αν εγκρίνει η Κυβέρνηση την συνταγογράφηση του μοριακού τεστ για τον κορωνοιό, είναι θέμα κουλτούρας».

Αδιανόητα είναι τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβερνητική αδιαφορία για την αισχροκέρδεια που επικρατούσε και επικρατεί με τα μοριακά τεστ. Δήλωσε, λίγο έως πολύ, ότι στην κουλτούρα του Έλληνα είναι να καταχράται. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτες στην αισχροκέρδεια που γεμίζει τις τσέπες ιδιωτικών συμφερόντων, την ώρα που η πανδημία καλπάζει.

Ακόμη πιο προκλητικός, ως συνήθως, ο κ Γεωργιάδης, ο οποίος, στo ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σε ερώτηση δημοσιογράφου «Γιατί το ίδιο τεστ στην Κύπρο, από το φθινόπωρο χρεώνεται 25 ευρώ και στη χώρα μας 60;»απάντησε:«Στην Ελλάδα, εμείς έχουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τεστ σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην Κύπρο, τα οποία είναι κινέζικα.»

Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν δίστασε με τις γελοιότητές του να εκθέσει τη χώρα. Βεβαίως, πήρε «πληρωμένη» απάντηση από τον υπουργό Υγείας της Κύπρου,. ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ίσως χρειάζεται να δείξουμε στον κύριο Γεωργιάδη πώς περιορίζεται η αισχροκέρδεια».

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι κυνικά απλά για την Κυβέρνηση. Οι άνθρωποι είναι πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων μέσα σε συνθήκες υγειονομικής τραγωδίας.Στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν με νύχια και με δόντια αυτά τα συμφέροντα, δεν θα διστάσουν να ξεπεράσουν το τελευταίο σκαλοπάτι της γελοιοποίησης και του αυτοεξευτελισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού