Ειδήσεις

Δωρεά πιάνου στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας


Ένα παλαιό πιάνο μοναδικής αξίας δώρισαν στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ο κ. Νίκος Χριστοδουλόπουλος και η αδελφή του κ. Μαρίλια Μιχαλοπούλου. Συγκεκριμένα, το πιάνο αγοράστηκε στην Αλεξάνδρεια, είναι της επωνυμίας Grotrian Steinweg και χρονολογείται μεταξύ 1906-1925.

Ανήκε στη μητέρα των δωρητών Φανή Αρσενίδου – Χριστοδουλοπούλου, της γνωστής οικογένειας με σπουδαία παράδοση και ιστορία για την πόλη της  Λάρισας.

Μαζί δωρήθηκε στο μουσείο και μια παλαιά φωτογραφία της Φανής Αρσενίδου να παίζει πιάνο κατά την εφηβεία της.

Τη δωρεά παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και η διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Ο κ Σάπκας ευχαρίστησε θερμά τον δωρητή  για την προσφορά. επισημαίνοντας ότι « σημαντικό μέρος των συλλογών των μουσείων προέρχεται από δωρεές προσωπικών ή οικογενειακών κειμηλίων. Οπότε κάθε προσφορά είναι ζωτικής σημασίας για το μουσείο».

Η κ. Καλοκαιρινού με τη σειρά της ευχαρίστησε και τόνισε πως: «Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία δωρεά ενός αντικειμένου υψίστης καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας που εμπλουτίζει τις συλλογές του Μουσείου  με τη μοναδικότητα και τη σπανιότητά του.»

Το πιάνο που παρέδωσαν στο μουσείο ο κ. Νίκος Χριστοδουλόπουλος και ο γιος του Νώντας τοποθετήθηκε στη μόνιμη έκθεση και συγκεκριμένα στην ενότητα «Νεοκλασική κατοικία».

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Φιλιππούλης αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού-Ελέγχου Δημοτικής Περιουσίας και Προσωπικού στο Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Ταχύτερα πλέον οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στους αγρότες