Ειδήσεις

Κατασκευή χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Τεμπών


Τη σύμβαση για την κατασκευή  χώρων υγιεινής ΑμΕΑ υπέγραψε ο Δήμαρχος Τεμπών,  Γιώργος Μανώλης με τον ανάδοχο του έργου Ιωάννη Τσάτσο, παρουσία του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Χρήστο Κρικώνη και της Μηχανολόγου Μηχανικού του δήμου κα Γεωργία Χαδουλού.

Το έργο έχει τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑμΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ» προϋπολογισμού 59.520,00 € με το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο Δήμος Τεμπών ως φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεσή του από τον ανάδοχο, στην οποία περιλαμβάνονται εργασίες επανασχεδιασμού των χώρων υγιεινής για την διαμόρφωση νέων W.C. AμEA (με τις απαιτούμενες ελάχιστες διαστάσεις που απαιτεί η νομοθεσία προσβασιμότητας ΑμΕΑ), που θα καθιστούν την χρήση τους λειτουργική, σε 19 σχολικές μονάδες οι οποίες στεγάζονται σε όλη την επικράτεια του δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στα Γυμνάσια  Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου, στα Λύκεια    Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου, στα Δημοτικά Σχολεία Αιγάνης, Γόννων, Καλλιπεύκης, Καλοχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου και στα Νηπιαγωγεία Αιγάνης, Γόννων, Καλοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών  κ. Μανώλης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημιουργούμε προσβάσιμους χώρους υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα σχολεία μας οφείλουν να είναι φιλικά στα άτομα, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Τα έργα αυτά προάγουν πολιτισμό, εξασφαλίζουν την προστασία και αποδεικνύουν τον σεβασμό και το ενδιαφέρον μας για τα σχολεία του Δήμου μας».

Προηγούμενο άρθρο Ο Αη Βασίλης ήρθε και φέτος στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού μοιράζοντας τα δώρα της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας στο Πυροσβεστικό Σώμα