Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Σε απελπισία η αγορά της Λάρισας


«Δυστυχώς, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήλπιζα», αναφέρουν πάρα πολλοί καταστηματάρχες, με τους οποίους συνομίλησα.

Οι επιχειρηματίες της Λάρισας εμφανίζονται απελπισμένοι όσον αφορά την κίνηση του καταναλωτικού κοινού, η οποία παρέμεινε χαμηλή τόσο την εβδομάδα των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς: «Φέτος διανύουμε μία από τις χειρότερες χρονιές. O κόσμος είναι φοβισμένος και οικονομικά στρυμωγμένος. Δεν υπήρξε καθόλου κίνηση».

Αυτά είναι τα σχόλια ενός από τους καταστηματάρχες της πόλης μας. Χαρακτηριστικό είναι, ότι κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην Παπαναστασίου, ολόκληρη την εβδομάδα των Χριστουγέννων έκανε τζίρο 100 ευρώ. Το ίδιο και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς.

Τα ίδια ακριβώς μου ανέφερε και άλλος καταστηματάρχης, επί της οδού Βενιζέλου. Αυτός, μάλιστα, μου παρουσίασε ακόμα πιο απελπιστική την κατάσταση.

Συμπολίτης μας από τα Φάρσαλα, σε επιστολή που μου έστειλε,μου ανέφερε επί λέξει για τον λογαριασμό της ΔΕΗ:«Καλημέρα κυρία  Άννα…πάμε για κλείσιμο με τέτοιες χρεώσεις… και όχι μόνο εγώ…Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη… Θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις».

Η ενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια δεν πλήττουν μόνο αυτή τη μερίδα των συνανθρώπων μας. Καθημερινά, μαθαίνουμε για ανθρώπους που πεθαίνουν από την χρήση ακατάλληλων και επικίνδυνων μορφών θέρμανσης. Έχουμε επανέλθει στην κατάσταση του 2012-14.: Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο, θρηνήσαμε 14 νεκρούς από πυρκαγιές τέτοιας αιτίας.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της πόλης μας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τον αγώνα των υγειονομικών μας, σύμφωνα με αναφορά του χειρουργικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,σε άρθρο του Καθηγητή Κώστα Μαλίζου, που δημοσιεύτηκε στις 19-11-21 στην εφημερίδα «Ελευθερία»,αναφέρεται ότι, από το Μάρτιο του 2020 έως τον Νοέμβριο του 2021, στις λίστες αναμονής προκειμένου να χειρουργηθούν, ήταν 7.000 συνάνθρωποί μας. Δυστυχώς, αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η πόλη μας και η χώρα, όσο και αν τα φιλικά στην Κυβέρνηση Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και τηλεοπτικά κανάλια προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα.

Μόνη ελπίδα μας είναι η νέα χρονιά, το 2022, να είναι χρονιά εκλογών. Να απαλλαγεί η χώρα από την επικίνδυνη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και να πάρει τη θέση της μιαπροοδευτική Κυβέρνηση, της οποίας κύριο μέλημα θα είναι η στήριξη όλης της κοινωνίας και όχι μόνο των ολίγων και εκλεκτών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχετήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τη νέα χρονιά
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για τις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανίων στον Άγ. Αχίλλιο