Ειδήσεις

Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας


Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις έρχονται με μια πολύ δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 9.284 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

 

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 16 Ιανουαρίου είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου

Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όπως είπε δεν αποκλείεται να παραταθούν.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Οι νέοι να αποφύγουν επαφή με γονείς και παππούδες

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο 165 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Εορταστική διάθεση και αίσθημα Προσφοράς: Tο Fashion City Outlet στηρίζει τον Οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού