Ειδήσεις

Τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο η Ευξεινούπολη του Δήμου Αλμυρού


Με την τροφοδότηση της Ευξεινούπολης του Δήμου Αλμυρού, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού αντανακλώντας τη συνέπεια στις δεσμεύσεις της. Με σεβασμό στο νομοθετικό, ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο η Εταιρεία ολοκληρώνει την τροφοδότηση των νέων περιοχών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης της Ευξεινούπολης από τον Δήμαρχο του Δήμου Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκου Ευάγγελου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευξεινούπολης, κ. Ανάργυρο Τεφόγλου και τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έχουν υποβληθεί εκατοντάδες αιτήσεις σύνδεσης, ενώ αναμένεταικαι η τροφοδότηση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Αντίστοιχο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη βιομηχανική χρήση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου  Αλμυρού καθώςπερισσότερες από 10 μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου της Εταιρείας.

Το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπει στον Δήμο Αλμυρού την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~5,9kmκαι την υλοποίηση νέων συνδέσεων καταναλωτών.

Για πληροφορίες νέων συνδέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11150, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Επέμβασης 10302.

 

Προηγούμενο άρθρο Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σώζει ζωές
Επόμενο άρθρο 94 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα