Ειδήσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση: Fit to 55 – Στόχοι του πακέτου της Ε.Ε. για τη μείωση του άνθρακα έως το 2030


Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και με την υποστήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση (μέσω zoom) με θέμα: ««Fit to 55» Στόχοι του πακέτου της Ε.Ε. για τη μείωση του άνθρακα έως το 2030: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό κόσμο» την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00.

Ερωτήματα που θα τεθούν και θα αναζητήσουν απάντηση, μεταξύ άλλων είναι:

  • Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων έναντι της εφαρμογής του νέου πακέτου;
  • Πως θα προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στα νέα δεδομένα;
  • Ποια είναι τα εργαλεία χρηματοδότησης για την επίτευξη της βιωσιμότητας στην οικονομία;
  • Ποιες οι καλές πρακτικές για την υλοποίηση των κλιματικών δεσμεύσεων;

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο οποίος θα αναφερθεί στην κλιματική αλλαγή και στο πακέτο μέτρων «Fit for 55» και η κα Χριστιάνα Σιαμπέκου, Senior Consultant, Τμήμα Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY Ελλάδος η οποία θα αναλύσει τα εργαλεία χρηματοδότησης προγραμμάτων στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ και τον κ. Χαράλαμπο Κουρή, Γενικό Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης, πρακτικοί τρόποι υλοποίησης κλιματικών δεσμεύσεων και η εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν το μέλος του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Έλενα Καματέρη.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τον σύνδεσμο για την ηλεκτρονική είσοδό τους στην εκδήλωση ενώ για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΣΘΕΒ (https://www.sthev.gr/2021/12/10/enimerotiki-ekdilosi-me-thema-fit-to-55-stochoi/) και του ΣΕΒ (https://www.sev.org.gr/ekdiloseis/fit-for-55-stochoi-tou-paketou-tis-e-e-gia-ti-meiosi-tou-anthraka-eos-to-2030-prokliseis-kai-efkairies-gia-ton-epicheirimatiko-kosmo/)  καθώς και στη γραμματεία του ΣΘΕΒ (τηλ. 2410555507) και του ΣΕΒ (τηλ. 2115006155).

Προηγούμενο άρθρο Οι δωρεάν δράσεις στον Μύλο των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο 139 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα