Ειδήσεις

Μάξιμος: Συνεργασία για την ενίσχυση των αξιών Ορθοδοξίας και Ελληνισμού


«Οι προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι πράγματι πολύ ελπιδοφόρες. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, και καθώς οι κάθε είδους προκλήσεις αυξάνονται καθημερινά, υπάρχει η ανάγκη της ενίσχυσης των αξιών της Ορθοδοξίας αλλά και του Ελληνισμού. Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι επικεφαλής του θεσμού της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι πολιτικοί, με ιδιαίτερο στίγμα στην αμερικανική πολιτική, με υψηλούς στόχους και διάθεση προσφοράς. Όπως διαβεβαίωσα τους αγαπητούς Γερουσιαστές ΛουΡαπτάκη και Στέφαν Πάππα, ως Δ.Σ.Ο. -και ιδιαιτέρως η ελληνική αντιπροσωπεία- είμαστε πάντοτε έτοιμοι για εργαστούμε μαζί στη βάση των κοινών μας αξιών». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους κ. LeonidasRaptakis, πολιτειακό γερουσιαστή στο ΡόουντΆιλαντ, πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε., και τον γερουσιαστή StephanPappas της πολιτείας Ουαϊόμινγκ, ταμία της Πα.Δ.Ε.Ε., κατά την οποία συμφώνησαν να έχουν διεξοδική συνεργασία το νέο έτος με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. για την από κοινού δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων.

Οι ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές βρέθηκαν στην Αθήνα για σειρά επίσημων επισκέψεων, στο πλαίσιο των δράσεων της Πα.Δ.Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και, έκτοτε, υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο.

Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι α) η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, γ) η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και δ) η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικα Βazaars, κοντά σας και πάλι, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Οι δωρεάν δράσεις στον Μύλο των Ξωτικών