Ειδήσεις

ΑΜΕΑ: Νομοθετούμε για την ουσιαστική ένταξη των ΑΜΕΑ στην κοινωνία


«Η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί για την κυβέρνησή μας, απόλυτη προτεραιότητα για την εμπέδωση του κοινωνικού κράτους δικαίου.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι, μια ακόμη, ευκαιρία, να διαμηνύσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να προσφέρουν ισότιμα στην κοινωνία και γι’ αυτό οφείλουμε να τους δώσουμε όλες τις δυνατότητες, σεβόμενοι το δικαίωμά τους να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και πλήρους ισότητας».

Αυτά δηλώνει ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προσθέτοντας:

«Η κυβέρνησή μας, σε πλήρη συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα των ΑμεΑ, νομοθετεί με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων τους και την διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ανάπτυξη των ικανοτήτων τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα ΑΜΕΑ, συγκροτήσαμε Σχέδιο Εθνικής Δράσης, που θέτει ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους και συστήσαμε την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, με την οποία επιδιώκεται η διαρκής παρακολούθηση των θεμάτων που σχετίζονται με το δικαίωμα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενέταξε μέτρα στήριξης των ΑΜΕΑ, χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ο προσωπικός βοηθός, η εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών σε κάθε άτομο με αναπηρία, η διάθεση 24 εκατομμυρίων ευρώ για την προσβασιμότητα κατ’ οίκον, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας.

Προχωρήσαμε σε προσλήψεις 4500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, δημιουργούμε και ενισχύουμε συνεχώς αξιόλογες δομές στήριξης των ΑΜΕΑ, όπως ο “Αριστέας” Γιάννουλης του  Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Θεσσαλίας.

Η στήριξη των ΑΜΕΑ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του κοινωνικού κράτους δικαίου, ενώ η ανεξάρτητη διαβίωσή τους συνιστά στοιχείο μέτρησης του πολιτισμού και της προόδου μας».

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου
Επόμενο άρθρο Ασημένιο βραβείο για το Διαχρονικό Μουσείο στα Lighting Awards 2022