Ειδήσεις

ΕΚΛ: Οργάνωση της συνέχειας του αγώνα για την προστασίας της υγείας


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης σε σύσκεψη – συζήτηση την Τρίτη 7 Δεκέμβρη στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στις 6:30 το απόγευμα για την οργάνωση της συνέχειας του αγώνα για την προστασίας της υγείας ,της ζωή μας , του εισοδήματός μας.

Η πραγματικότητα που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας καθημερινά αποδεικνύει με τον πιο τρομακτικό τρόπο την επικίνδυνη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που διαχρονικά «ξήλωναν» σταδιακά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έρχεται και με πρόσχημα την πανδημία ψηφίζει το Νέο ΕΣΥ και διαλύει οτιδήποτε είχε απομείνει όρθιο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, αφού ακόμα και σήμερα αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ενώ την ίδια στιγμή «χαρατσώνει» όσους με δική της ευθύνη ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν. Τα πάνω από 7.000 κρούσματα που καταγράφονται πια καθημερινά δεν είναι αποτέλεσμα της απουσίας του χαρατσιού που επέβαλε χτες, αλλά της ασφυκτικής κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, εκεί που συνωστίζονται όλοι μαζί εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι, αφού αυτό επιτάσσει η «εξοικονόμηση πόρων» για κράτος και επιχειρηματικούς ομίλους.

Και ενώ τα νέα μέτρα ποινικοποιούν τους ανεμβολίαστους, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο ενίσχυσης του καθολικού εμβολιασμού, όπως ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για όλους, η φαρμακοεπαγρύπνηση, η ουσιαστική προσωποποιημένη ενημέρωση, τα τακτικά δωρεάν τεστ για όλους, εμβολιασμένους και μη. Και ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει …πρόβλημα με όσους έχουν να πληρώνουν 100 ευρώ τον μήνα ως «αντίτιμο υγείας», όπως είπε χτες ο πρωθυπουργός, για να μένουν ανεμβολίαστοι.

Σε αυτή την επικίνδυνη πραγματικότητα παίρνονται συνεχώς μέτρα που μειώνουν όλο και περισσότερο το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Η ακρίβεια «πνίγει» τις λαϊκές οικογένειες και ο προϋπολογισμός για το 2022 κλιμακώνει περαιτέρω την φοροαφαίμαξη του λαού, περικόβοντας συγχρόνως 348 εκ. ευρώ για την Υγεία ενώ μειώνονται παραπέρα κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες(νοσοκομεία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, φάρμακα, ασφάλιση, ανεργία κα).

Ο λαός μας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι κάθε μέρα θα περιορίζει κι άλλο τις ανάγκες του, θα παραιτείται ακόμα κι από τα στοιχειώδη, για χάρη των κερδών του κεφαλαίου. Απαντάμε με αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας της ζωή μας από την πανδημία αλλά και ανακούφισης από την ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματός μας.

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης