Ειδήσεις

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


Η Ε.Γ. του ν.τ.  ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να ενημερωθεί από εργαζόμενους και  Διοίκηση  για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, λόγω της πίεσης που ασκείται από την  αύξηση των κρουσμάτων  της πανδημίας.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Γ. ,αποτελούμενη από τον Πρόεδρο  Τζιατζιά Μιχάλη, τον Γ.Γ. Λαρίση Κώστα, τον ταμία Γκόγκο Γιώργο και το μέλος Μάρκου Χρήστο, ενημερώθηκε από μέλη του Σωματείου εργαζομένων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, αφού οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό, σχεδόν στο σύνολο των υπηρεσιών, έχουν αυξηθεί λόγω και της αναστολής εργασίας υγειονομικών.

Η περίθαλψη και οι παροχές υγείας στους ασθενείς γίνεται μετά εμποδίων και ολοκληρώνεται χάρη των  προσπαθειών των εργαζομένων του Νοσοκομείου που υπερβάλλουν εαυτούς με κίνδυνο  της ψυχικής και σωματική τους υγείας, αφού η υπερκόπωση είναι προ των θυρών.

Κυβέρνηση, Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείου οφείλουν να πάρουν άμεσα μέτρα για την στήριξή του.

Η ενημέρωση της Ε.Γ. συνεχίστηκε και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Κατσικονούρη Δημήτρη ,ο οποίος επιβεβαίωσε την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί και πως απαιτείται γενναία και άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου.

Από τη μεριά της Ε.Γ. τονίστηκαν τα αιτήματα του κλάδου των Υγειονομικών: ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασία, αύξηση μισθών – Υγειονομικό επίδομα, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ. δεσμεύτηκε  ότι θα  παραδώσει στην Ε.Γ. του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας όλα τα αριθμητικά στοιχεία που έχουν σχέση με κενές θέσεις ,προσλήψεις και αναστολές εργαζομένων έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης μας, το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα του Ε.Σ.Υ. σε Θεσσαλία και Στερεά  Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο 68,5 χλμ αγροτικούς δρόμους συντηρεί η Περιφέρεια στον Κάτω Όλυμπο
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων