Ειδήσεις

Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου


Η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συνεχίζεται σταθερά, τη στιγμή που ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο πλαίσιο των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όλο και περισσότερα εμπόδια που υψώνονται στην πρόσβαση του λαού στην παιδεία, στην υγεία, κλπ.

Στη Θεσσαλία αξιοποιούνται από τους ΑμερικαΝονατοϊκούς στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο,  στο Στρατόπεδο Γεωργούλα,  τα πολεμικά αεροδρόμια στην Αγχίαλο, και το λιμάνι του Βόλου. Στη Λάρισα, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να επενδύσουν περισσότερα από 33 εκατ. δολάρια για να αναβαθμίσουν την αεροπορική βάση με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης, όπως προβλέπει η πρόσφατη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Είναι φανερό ότι στην πόλη δημιουργείται μια γιγαντιαία βάση για τις ανάγκες του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, και γι’ αυτόν τον σκοπό κατέφτασαν την προηγούμενη βδομάδα γιγαντιαία μεταγωγικά από τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της παρουσιάζουν την μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ως «τείχος ασφάλειας» για τον λαό και αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στη «συλλογική ασφάλεια».

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική ειρήνη έχουν τον ίδιο παρονομαστή -τα κέρδη του κεφαλαίου, έχουν τα ίδια θύματα- τον απλό λαό, που πρέπει να θυσιάσει το μόχθο, μα και τη ζωή του ακόμη για τα κέρδη των λίγων. Στην πράξη επιβεβαιώνεται πως η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα και τα άλλα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, και εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Δεν χωράει επομένως κανένας εφησυχασμός από την πλευρά του λαού, που δεν τον θέλουν απλά παθητικό θεατή, αλλά ενεργό συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο αυτός ο αγώνας του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, απαιτώντας:

  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • Να φύγουν οι ΑμερικάνοΝατοϊκοί  φονιάδες από την περιοχή μας.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου σε όλη τη χώρα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ούτε ορμητήριο φονιάδων- ούτε στόχος αντιποίνων!

 

Λάρισα 1.12.2021

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πτώση πίεσης του δικτύου ύδρευσης και πιθανές διακοπές υδροδότησης στη Νέα Σμύρνη
Επόμενο άρθρο 68,5 χλμ αγροτικούς δρόμους συντηρεί η Περιφέρεια στον Κάτω Όλυμπο