Ειδήσεις

Γερμανοί ταξιδιωτικοί bloggers στον Όλυμπο – Συναντήσεις Θ. Παϊδή


Ταξιδιωτικοί bloggers που προέρχονται από τη Γερμανία βρέθηκαν στον Όλυμπο. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ενώ μοιράζονται τις εμπειρίες τους με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι διακοπές με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στις προτιμήσεις των τουριστών κάτι που έγινε ακόμη πιο έντονο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως επί το πλείστον η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο διακοπών μπορεί να επιτευχθεί ο μικρότερος δυνατός συγχρωτισμός με άλλους ανθρώπους, καθώς ο ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μέσα μαζικής μεταφοράς, καταλύματα κλπ., ενώ είναι τελείως αυτόνομος.

Οι Γερμανοί bloggers, όσο διαρκεί το ταξίδι τους,ενημερώνουν μια ειδική εφαρμογή – την Park4night – την οποία παρακολουθούνεκατομμύρια λάτρεις αυτού του είδους των διακοπών. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή βαθμολόγησαν με 5 Αστέρια την τοποθεσία του καταφυγίου «Χρηστάκη».

Ο Θανάσης Παιδής συναντήθηκε μαζί τους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις νέες τάσεις του τουρισμού.

Μετά την συνάντηση ο Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής:

«Ο Όλυμπος είναι μοναδικό βουνό και προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων όπως το ορεινό τρέξιμο, η πεζοπορία, το ορειβατικό σκι, το παραπέντε κ.α.

Είναι σημαντική η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Όλυμπου, το οποίο χωροθετεί τι μπορεί γίνει και σε ποια ζώνη. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να γίνει χωροθέτηση και στην παραολύμπια περιοχή για τα αυτοκινούμενα οχήματα, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.Έχω συμμετάσχει σε αντίστοιχη έκθεση τουρισμού στο εξωτερικό και οι προοπτικές για την περιοχή μας είναι πολύ μεγάλες καθώς αυτός ο τρόπος διακοπών αφορά μια τεράστια αγορά.

Τα εθνικά πάρκα στο εξωτερικό είναι σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες.

Βασική προϋπόθεση ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή τροχιά της ευρύτερης περιοχής είναι η ενδυνάμωση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου και φυσικά η ίδρυση παραρτήματος από την πλευρά της Ελασσόνας.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού πλέον αποτελούν παγκόσμια τάση, όπως και η χρήση της τεχνολογίας μέσω εφαρμογών κάτι που θαπρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τεμπών: Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης επί τάπητος
Επόμενο άρθρο Σκέπαστρο για προστασία από καταπτώσεις βράχων στο δρόμο Ροδιάς - Συκαμινέας