Ειδήσεις

Εννιά γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια


Στον εκσυγχρονισμό εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

« Επενδύουμε 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο ζωής και  παραγωγής. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη και εκσυγχρονίζουμε αντλητικά συγκροτήματα του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα χρήσιμο έργο που επιτυγχάνει τη βέλτιστη ενεργειακά εκμετάλλευση των γεωτρήσεων με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και προστασία των υπόγειου συστήματος υδάτων της περιοχής. Στηρίζουμε την παραγωγή,  στηρίζουμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την ζωή στην ύπαιθρο, στηρίζουμε  το αγροτικό εισόδημα»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Εννέα γεωτρήσεις

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Το έργο θα κατασκευασθεί στη Κτηματική περιοχή του Τ.Ο.Ε.Β. Ενιπέα και περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων εκσυγχρονισμού εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, με αντικείμενο τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό με σκοπό την εξοικονόμηση ύδατος, την προστασία των υπόγειων νερών από εξάντληση καθώς και την ενεργειακά βέλτιστη εκμετάλλευση.

 

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Στο έλεος της κυβερνητικής αδιαφορίας οι σεισμοπαθείς του νομού Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κέλλας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για μια ισχυρή Ελλάδα