Ειδήσεις

Μάξιμος: Ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της Ευρώπης στο μεταναστευτικό


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου. Χρειάζεται, λοιπόν, μία ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την διαχείριση, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την κύρωση των διακρατικών συμφωνιών με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «πάντοτε υπήρχαν μεταναστευτικές ροές από την Ανατολή προς τη Δύση» και αναφέρθηκε σε «μια σειρά από λόγους που πυροδοτούν αυτές τις μεταναστευτικές ροές: η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι, τα ανελεύθερα καθεστώτα». Ακολούθως εξέφρασε την ελπίδα «ο δεύτερος υβριδικός πόλεμος που δέχεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη -ο πρώτος ήταν στον Έβρο-στα βορειοανατολικά σύνορά της, στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και να υπάρχουν αποφάσεις προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής και ενιαίας αντιμετώπισης του προβλήματος».

Με αφορμή παρατηρήσεις για την ενσωμάτωση μεταναστών από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ήταν πολύ πιο εύκολη στη δεκαετία του ‘90 η ενσωμάτωση μεταναστών που ήρθαν από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες ή από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ιδιαίτερα για όσους βαλκάνιους ήλθαν στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο εύκολη η ενσωμάτωση, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους ουσιαστικά μοιραζόμαστε και κοινές πολιτιστικές αξίες. Ζήσαμε μαζί τους για χίλια χρόνια στην περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και άλλα 500 χρόνια σχεδόν υπό την οθωμανική δουλεία. Επομένως, μοιραζόμαστε πάνω-κάτω κοινές πολιτιστικές αξίες και έχουμε κοινά βιώματα με τους βαλκάνιους λαούς με τους οποίους γειτονεύουμε».

 

Φωτ. Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Προηγούμενο άρθρο Εντοπίστηκε ποιμνιοστάσιο με 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους για καλλιέργεια και αποξήρανση κάνναβης
Επόμενο άρθρο Υπόγειοι αγωγοί 9,4 χλμ για την άρδευση 300 στρεμμάτων στη Ραψάνη