Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Λεφτά στο ΕΣΥ και όχι διαγγέλματα


Χορτάσαμε διαγγέλματα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή από τις 11/03/20 ως τις18/11/21 απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό όχι μία, όχι δύο, αλλά δέκα φορές. Και μία τώρα, έντεκα. Τόση αυταρέσκεια, τόση εγωπάθεια, τόσος ναρκισσισμός; Φτάνει πια.

Αντί για διαγγέλματα, μέσω των οποίων μας έχει πει τόσες φορές ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας, όφειλε να είχε θωρακίσει το ΕΣΥ για να μην έχουμε φτάσει στο σημείο να πεθαίνουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Κάθε εβδομάδα χάνεται κυριολεκτικά ένα χωριό. Άνθρωποι διασωληνώνονται σε διαδρόμους και γιατροί παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν άλλο. Ή βγαίνουν να καταγγείλουν τραγικές καταστάσεις, όπως είναι η λειτουργία κλινών Covid χωρίς πνευμονολόγο, η ύπαρξη ενός και μοναδικού ειδικευόμενου γιατρού ανά 120 ασθενείς και οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και η Κυβέρνηση τους στέλνει – μέσω κάποιων διορισμένων γραφειοκρατών – σε πειθαρχικό έλεγχο με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όλα αυτά συνιστούν ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα, για το οποίο κάποια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει.

Μας λένε συνέχεια τα «πετσωμένα» από την Κυβέρνηση ΜΜΕ ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν πολλά κρούσματα, αλλά δεν μας λένε φυσικά για την αναλογία του αριθμού των κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό ή ότι π.χ. στο Βέλγιο, με πληθυσμό αντίστοιχο με της Ελλάδας,υπάρχουν 2.000 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων μόνο οι 500 διατίθενται για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ οι υπόλοιπες διατίθενται για άλλα περιστατικά, που συνεχίζουν να περιθάλπονται κανονικά. Όχιόπως εδώ, που πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και που έχουν ανασταλεί όλα τα χειρουργεία.

Δεν μας λένε, επίσης, ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες,όπουο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος,οι θάνατοι και οι νοσηλείες είναι πολύ λιγότερα, γιατί έχουν πετύχει μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Υπάρχει δηλαδή μεγάλο ποσοστό θετικών κρουσμάτων, που δεν φτάνουν στα νοσοκομεία, γιατί δεν χρειάζονται νοσηλεία. Αυτή είναι η διαφορά. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τα φερέφωνα του γραφείου Τύπου του Μαξίμου να παρουσιάζουν απομονωμένα τα νούμερα των κρουσμάτων στην Ευρώπη για να συγκαλύψουν την εγκληματική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης που τα χρηματοδοτεί.

Λίγη ντροπή πια. Πείτε στον κόσμο την αλήθεια. Πείτε πως είμαστε πρώτοι σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη – δηλαδή έξι φορές πάνε από τη Γερμανία και δέκα φορές πάνω από τη Γαλλία. Ότι έχουμε ποσοστό θανάτων 80% και 90% σε διασωληνωμένους. Παραδεχτείτε, επιτέλους, ότι αυτό αυταπόδεικτα σημαίνει ότι υπάρχει χαμηλή ποιότητα νοσηλείας και ανεπάρκεια σε υποδομές και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Στη χώρα μας πεθαίνουν άνθρωποι που δεν τους έχει παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα. Τελεία και παύλα.

Αντί όλο αυτό το διάστημα, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης δηλαδή,η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσλαμβάνει σωρηδόν και με παχυλούς μισθούς όσους πολιτευτές-γαλάζια παιδιά δεν εκλέχτηκαν στις εκλογές για να τους βολέψει, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ μετακλητών, έπρεπε να είχε προσλάβει μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ με καλούς μισθούς.Αν είχε κάνει προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αν είχε αυξήσει τους μισθούς στο ΕΣΥ, τότε δεν θα έφευγαν κατά χιλιάδες οι γιατροί μας για να επανδρώσουν το ΕΣΥ της Γερμανίας.

Αυτή είναι μια απλή λύση και να μη μας ξαναπούν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χρήματα υπάρχουν για τις αμέτρητες σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις, αλλά όχι για τους υπηρετούντες στο ΕΣΥ. Εκεί βρήκε η Κυβέρνηση να κάνει τσιγγουνιές. Εξάλλου, το έχουν ομολογήσει δια στόματος επιφανών κυβερνητικών στελεχών: Τα χρήματα για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους θεωρούνται πολυτέλεια (Σκέρτσος) και πεταμένα λεφτά (Πέτσας).

Και κάτι τελευταίο. Oπρόεδρος του Περού, ΠέδροΚαστίγιο, ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί,προκειμένου τα χρήματα να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας, ενώ προέβη και στην απαγόρευση «σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση» για να μπει ένα τέλος στα «προνόμια», που απολαμβάνουν «πολυάριθμοι» αξιωματούχοι.Αυτό είναι το παράδειγμα κ. Μητσοτάκη και όχι τα απανωτά διαγγέλματα.

Προηγούμενο άρθρο 280 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η διαβούλευση του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ