Ειδήσεις

Κέλλας: Αισιοδοξία από τη μεγάλη αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών


Στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και την εκπομπή “Επιστροφή στην Κανονικότητα”, των δημοσιογράφων Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Γιώργο Νόκο, παραχώρησε συνέντευξη ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στη χώρα μας, αλλά και την σύσκεψη που είχαν οι ιατροί – βουλευτές της ΝΔ με την αν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Κέλλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός άτυπου lockdown, που θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “βιώνουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «τιμωρηθεί» η στάση των υπεύθυνων πολιτών, που έσπευσαν να εμβολιαστούν”.

Για το φαινόμενο των “αρνητών διασωλήνωσης”, όπως το χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επεσήμανε ότι “είναι λυπηρό οι ιδεοληψίες ορισμένων ανθρώπων να τους οδηγούν σε τόσο ακραίες αποφάσεις”, ενώ επικαλέστηκε και τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πως “από τον κορονοιό δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί”, εξάροντας για ακόμη μια φορά τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στο εν λόγω ζήτημα.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε, ήταν αυτό της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, με τον Λαρισαίο πολιτικό να σημειώνει ότι “πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, που δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη απόφαση για τους υγειονομικούς, καθώς εκεί, η φύση του επαγγέλματος έκανε επιβεβλημένο τον εμβολιασμό”, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υγειονομική εικόνα που θα έχει η χώρα τα Χριστούγεννα, αφού η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στα ραντεβού για το πρώτο εμβόλιο σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, πιθανόν να αναστρέψει την σημερινή αρνητική πορεία.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το “μενού” της συνάντησης των ιατρών βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος με την κ. Γκάγκα, ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι επρόκειτο για μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης αποφοίτων των ιατρικών σχολών, διάρκειας 12 μηνών, έμμισθο, που ως στόχο έχει να δώσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στους νέους ιατρούς ώστε να ασκήσουν την ιατρική στο ΕΣΥ με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερη ασφάλεια.

Προηγούμενο άρθρο Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θεσσαλία στην Έκθεση Marathon Expo 2021
Επόμενο άρθρο Ρ. Καραλαριώτου: Το Υδατικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας - Να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας