Ειδήσεις

Στο βαθύ κόκκινο όλη η Θεσσαλία


Στo κόκκινο βρίσκεται ολόκληρη σχεδόν η χώρα σε ότι αφορά την πανδημία του κοροναϊού, όπως επιβεβαιώνουν οι νέοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στη συνολική απεικόνιση της κατάστασης στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες, εκεί όπου συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ ο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «κόκκινο» και μόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του χάρτη με τον δείκτη κρουσμάτων ανά  ανά 100.000 πληθυσμό, με το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να βρίσκεται στο «κόκκινο» και μόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, στο «πορτοκαλί», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κοροναϊού βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Προηγούμενο άρθρο 355 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο 1821 στα ερτζιανά … με μια εκπαιδευτική ματιά