Ειδήσεις

Συνάντηση της Άννας Βαγενά στον Δήμο Αγιάς για τα προβλήματα των μηλοπαραγωγών


Συνάντηση με τον συντονιστή της ΟΜΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς Χρήστο Καββαδία, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Αγιάς Βασίλη Σμυρλή και τον Κώστα Παπαϊωάννου, μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγιάς, είχε την Τετάρτη 10/11/21 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αγιάς και κυρίως οι μηλοπαραγωγοί, για τα οποία πρόκειται να προβούν σε μαζική κινητοποίηση με τρακτέρ, την Παρασκευή 12/11/21 στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Συγκεκριμένα, οι μηλοπαραγωγοί είναι αγανακτισμένοι για τον – για μία ακόμα φορά – αποκλεισμό των γνωστών για την εξαιρετική τους ποιότητα μήλων της Αγιάς από τα προϊόντα για τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ενίσχυση, τη στιγμή που φέτος αυτά πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές ή έμειναν αδιάθετα, ως συνέπεια των μέτρων για την πανδημία. Μεταξύ άλλων, ζητούν να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή, αλλά και να απαντήσει ξεκάθαρα το αρμόδιο υπουργείο εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες ότι τα μήλα, τα κάστανα και τα αμύγδαλα πρόκειται να μείνουν εκτός της συνδεδεμένης ενίσχυσης.Επιπλέον, χαρακτηρίζουν τις προκαταβολές που δόθηκαν για τον παγετό του Απριλίου ως εξευτελιστικές και σκοπεύουν να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων, αλλά και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλα τα φυσικά αίτια και τις νόσους. Τέλος, οι αγρότες της Αγιάς διεκδικούν την εκλογίκευση του τεράστιου κόστους παραγωγής, με μέτρα όπως αφορολόγητο πετρέλαιο καιτουλάχιστον 50% μείωση στο αγροτικό και το οικιακό ρεύμα.

Η Άννα Βαγενά δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των μηλοπαραγωγών, όπως και όλων των αγροτών του Δήμου Αγιάς, ότι στηρίζει ολόψυχα τη δυναμική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς και ότι σκοπεύει άμεσα να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματά τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κοινοβουλευτική της παρέμβαση.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα εκλογών Οργανώσεων Παραγωγών του ΘΕΣΤΟ
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ για το νέο εργασιακό