Ειδήσεις

Κατατακτήριες Εξετάσεις στη Μουσική Σχολή Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ


Διεξήχθησαν οι Κατατακτήριες Εξετάσεις στη Μουσική Σχολή Νίκαιας της Κ.Δ.Ε.Κ. του Δήμου Κιλελέρ, στο κτίριο του Δημαρχείου.Οι εξετάσεις διεξάγονται άπαξ του σχολικού έτους κάθε φορά για να καταταγούν οι μαθητές σε επίπεδα αντίστοιχα με τις σπουδές τις γνώσεις και τις  δυνατότητες τους ακόμη και πέραν της κανονικής ροής φοίτησης τους.

Οι Επιτροπές που συστάθηκαν και εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό  από το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο εποπτεύει τη λειτουργία των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών στην Ελληνική Επικράτεια, αξιολόγησαν και βρήκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο την κατάσταση των μαθητών και τις προσφερόμενες γνώσεις και υπηρεσίες των καθηγητών της Σχολής.

Οι Επιτροπές αυτές ήταν για τις σχολές Σαξοφώνου, Κιθάρας, Τρομπέτας, Μονωδίας(Τραγουδιού), και Ειδικού Αρμονίας που οδηγούν μαζί και με τις υπόλοιπες της Μουσικής Σχολής σε αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών από το κράτος, για οποιαδήποτε επίσημη χρήση.  Οι Ειδικοί Καθηγητές των υποψηφίων ήταν αντίστοιχα των παραπάνω αναφερόμενων σχολών οι :  Βασίλης Νίκου , Θωμάς Αθανασέλος , Χρήστος Λ. Ωραιόπουλος , Ρούλα Ξεσφιγκούλη-Κωσταβάρα και Γιάννης Μαρκόπουλος.

Οι εγκεκριμένοι Καλλιτέχνες – Καθηγητές, με ευρωπαϊκές εμπειρίες και συνεργασίες, που  αξιολόγησαν και έκριναν τους μαθητές της Μουσικής Σχολής ήταν οι: Κιτσόπουλος Χρήστος , Τσιαβές Δημήτρης , Φυσέκης Θάνος , Καρανίκας Αδάμ , Πουλούλης Χρήστος , Βούρδα Παρασκευή , Χαρμάνης Τάσος , Κεφσερίδης Γρηγόρης , Παναγοπούλου Μαρία , Κυριακίδου Κατερίνα , Ρουκά Μαρία και συμμετοχή σε όλες, ο επί χρόνια συνεργάτης της Σχολής Δημήτρης Ντάλης, Συνθέτης και Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας.   Διαπιστευμένος εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, ήταν ο μόνιμος καθηγητής του Δημόσιου Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Κώστας Ζαρκαδούλας. Όλοι μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τη γενικότερη ποιότητα και την εκτίμηση που χαίρει η,  αναβαθμισμένη σημαντικά τα τελευταία χρόνια, Μουσική Σχολή Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ.

Υποψήφιοι μαθητές ήταν οι : Οικονόμου Θωμάς, Παπαδούλης Φιλόλαος,Οικονόμου Βασίλειος, Κομπούρα Ελένη, Γάκου Ελένη, Νικολάου Ελευθερία, Παπαθανασίου Αλεξάνδρα, και ΠουλούληΌλια.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Επιδοτήσεις σε όσους παράγουν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Εμβολιασμοί-Ενίσχυση του ΕΣΥ-Συνεργασία με Δήμους για την ανάσχεση της πανδημίας