Ειδήσεις

Η έμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο


Το 6ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα συνεχίζεται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 18.30 και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο με την παράσταση “Η έμπνευση μου είπε… παραμύθια να σας πω” από τους Piedi Sporchi.

Η ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi ζωντανεύει στη σκηνή δύο παραμύθια «Ο Μέντιος ο 15ος,ο Αυτάρας» και «Η μαγική μπαγκέτα του μπούφου» από το βιβλίο «Η Έμπνευση μου είπε να σας πω…δέκα παραμύθια και μισό» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, καθώς και το παραμύθι της Έμπνευσης που ο συγγραφέας άφησε μισό, συνθέτοντας έτσι μία παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό, τη συνύπαρξη, την ενσυναίσθηση και τη φιλαναγνωσία.

Οι θεατές συμπληρώνουν το τέλος του παραμυθιού που έμεινε μισό, σε μία παράσταση με χειροποίητες μάσκες, πολύ κέφι και ζωντανή μουσική!

Ποιος είναι ο Μέντιος ο 15ος και τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Πώς βρήκε ο Μπούφος τη μαγική μπαγκέτα; Ξέρει να τη χρησιμοποιεί σωστά; Τι θα γίνει τελικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Έμπνευσης; Άραγε θα βρεθεί ; Το τρίτο παραμύθι θα ολοκληρωθεί;

H ιστορία

«Ο συγγραφέας κατοικεί στο Παραμυθοχώρι, όπου μένουν όλοι οι συγγραφείς, γιατί εκεί μόνο βρίσκουν την Έμπνευση, ένα μικρό ξωτικό, το οποίο όποτε θέλει αυτό ψιθυρίζει στο αυτί τους μια, δυο, τρεις, το πολύ, λέξεις και τους εμπνέει να γράψουν τα παραμύθια τους. Με τη βοήθεια της Έμπνευσης, λοιπόν, γράφει παραμύθια. Όταν αυτή εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ένα παραμύθι μένει μισό …»

 

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία: Δώρα Δώριζα

Παίζουν: Δημήτρης Μακρής & Ελίζα Λιάρου

Συγγραφέας πρωτότυπου βιβλίου: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνικές κατασκευές – κοστούμια : Ιώ Γρανιτσιώτη

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ηλικίες: 4+

 

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις και εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης σε όλες τις εκδηλώσεις.

Για κρατήσεις καλείτε στο γνωστό κουκλοτηλέφωνο 2410251657 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα στο fb.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις εκδηλώσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους και τα παιδιά έως 12 ετών με self test.

 

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας, λόγο νοσηλείας περιστατικών Covid-19
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας