Ειδήσεις

Ο Χρήστος Κέλλας για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών


«Παρακαλώ τους πολίτες, που διστάζουν, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προστρέξουν να εμβολιαστούν.» Mε αυτά τα λόγια ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος της Ελένης Καραγιάννη, στο δελτίο ειδήσεων του ASTRATV, εστίασε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την πορεία της πανδημίας, σχετικάμε την αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε πως η χωρητικότητα των κλινών covid-19 στα νοσοκομεία της Λάρισας  εξαντλείται, γι’ αυτό πραγματοποιούνται διακομιδές διασωληνωμένων ασθενώνστην Αθήνα και τη Χαλκίδα, τονίζοντας ότι το εμβόλιο αποτελεί, σύμφωνα με μελέτες, τον μόνο τρόπο για να περιοριστούν οι ασθενείς και οι θάνατοι, καθώς 90% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, τόνισε, σχετικά, ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων μειώνεται διαρκώς και η κατάσταση εξελίσσεται σε «πανδημία ανεμβολίαστων».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ,ερωτηθείς για τις κυβερνητικές δράσεις σε σχέση με την αύξηση των εμβολιασμών και την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους εστίασης, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, που είχε στη διάθεσή της, προκειμένου να διευκολύνει τους εμβολιασμούς ακόμη και κατ’ οίκον ή μέσω κινητών μονάδων, όπως συμβαίνει στη Λάρισα με τη στήριξη και του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Υπογράμμισε, όμως, ότι δεν είναι δυνατόνδίπλα σε κάθε πολίτη ή μέσα σε κάθε μαγαζίνα τοποθετηθεί κι από ένας αστυνομικός που θα ελέγχει τα πιστοποιητικά καιτην ταυτοπροσωπία αυτών που τα επιδεικνύουν, καλώντας και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης».

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Ενημέρωση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου