Ειδήσεις

Κέλλας: Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με εθνική ομοψυχία


«Η 28η Οκτωβρίου 1940 συνιστά μια μεγαλειώδη στιγμή για την εθνική και παγκόσμια ιστορία. Ο ελληνικός λαός, ενωμένος, απέρριψε το τελεσίγραφο παράδοσης της χώρας στις Δυνάμεις του Άξονα, συντρίβοντας του Ιταλούς και προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Γερμανούς εισβολείς, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

Με το Έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης, η Ελλάδαέδωσε θάρρος στην κατεχόμενη Ευρώπη και εξέπεμψε φως στον κόσμο λυγίζοντας τον φασισμό και τον ναζισμό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη Δοξολογία στον Άγιο Αχίλλιο και την κατάθεση στεφάνων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας:

«Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη των συμπατριωτών μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Δεν θα ξεχάσουμε πότε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες χάθηκαν τόσο στα πεδία των μαχών όσο και κατά τη μνημειώδη αντίσταση απέναντι στις θηριωδίες των κατοχικών στρατευμάτων.

Η εθνική ομοψυχία αποτελεί τον οδηγό μας για την αντιμετώπιση κάθε απειλής και πρόκλησης.

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά!».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Κιλελέρ