Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Η κυβέρνηση αγνοεί την επιτροπή λοιμωξιολόγων


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον νομό Λάρισας,την 1/10/21 είχαμε 192 κρούσματα κορονοϊού. Μέσο όρο 112 κρούσματα σε επτά ημέρες και 14,59  κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Στις 25/10/21 είχαμε αντίστοιχα 273 κρούσματα, με μέσο όρο 202 κρούσματα ανά 7 ημέρες και 96,02 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Μία αύξηση που σίγουρα μας ανησυχεί. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 4.165 κρούσματα και 25 θανάτους.

Όταν η ανευθυνότητα αποθρασύνεται γίνεται επικίνδυνη, πόσο μάλλον όταν αφορά θέματα διαχείρισης της πανδημίας.  Πριν τρεις μέρες, η κυβέρνηση δήλωνεδια στόματος του παντογνώστη κ. Γεωργιάδη σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, αν θέλετε εμβολιαστείτε, αν δεν θέλετε μην σ@σ@τε και εμβολιαστείτε. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο… καταλάβατε; Μέχρι χθες, αυτό που διακαώς ανέφεραν ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης με έμφαση για την πανδημία ήταν ότι δεν κάνουν ό,τι θέλουν, ότι ακούνε τους ειδικούς!Τώρα δια στόματος Γεωργιάδη μας λένε, δεν ακούμε τους ειδικούς, εμείς αποφασίζουμε: «Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους εμείς αποφασίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο εισηγήσεων για λοκντάουν, την ώρα που τα κρούσματα εκτοξεύονται με γοργούς ρυθμούς. Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα του κ. Γεωργιάδη τόσο στην  κυβέρνηση, όσο και στους επιστήμονες. Ενώ μέχρι χτες υποκρινόταν! «Δεν δεχόμαστε εντολές από επιστήμονες. Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους, εμείς αποφασίζουμε.»Ακόμα και όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ξεπεράσει τους 350 ασθενείς και η πληρότητα των ΜΕΘ στα μέσα του φθινόπωρου πλησιάζει το 96%  από τον νομό Λαρίσης και βορειότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε καταδείξει την προσπάθεια εργαλειοποίησης της επιτροπής λοιμοξιολόγωναπό την κυβέρνηση της ΝΔ. Παρά την επιμονή της Κυβέρνησης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται και εκείνη ακολουθεί. Η απαξίωση της επιτροπής δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο δεν παύει να σοκάρει η ανοιχτή και δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης κατά των πολιτών, κατά της επιτροπής και κατ’ επέκταση της επιστήμης. Σε μία χώρα όπου η εμβολιαστική ανοσία είναι μόλις στο 60%,πολλές περιοχές της Ελλάδας «βράζουν», μεταξύ αυτών και ο νομός μας.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει επιτροπή ειδικών λοιμωξιολόγων που να την υπολογίζουν. Η Κυβέρνηση παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Το μόνο που αποφεύγει να πάρει είναι την ευθύνη. Αυτή τη βαφτίζει ατομική και τη στέλνει στους πολίτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Rapid Tests στο Δήμο Τεμπών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στη Λάρισα