Ειδήσεις

Κέλλας: Οι Νεομάρτυρες αφύπνισαν τον Ελληνισμό


«Η συμβολή των Νεομαρτύρων στην πνευματική αντίσταση του Ελληνισμού, απέναντι στις πρακτικές εξισλαμισμού και αφομοίωσης των υπόδουλων Ελληνορθόδοξων πληθυσμών, υπήρξε τεράστια.

Στους Νεομάρτυρες χρωστούμε την συγκράτηση της χριστιανικής μας πίστης και την αναζωπύρωση της θρησκευτικής και εθνικής μας συνείδησης».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στο Επιστημονικό Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες του Γένους, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν παρέστη στην εκδήλωση, αφού συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμο, τόσο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου, όσο και για τη γενικότερη δράση της τοπικής Εκκλησίας, έκανε ειδική αναφορά στους Νεομάρτυρες της Θεσσαλίας, Άγιο Γεώργιο εκ Ραψάνης και  Άγιο Γεδεών τον εν Τυρνάβω, υπογραμμίζοντας:

«Η στάση ζωής των Νεομαρτύρων και η θυσία τους, αφύπνισαν τους υπόδουλους Έλληνες και τους ενέπνευσαν την ελπίδα της καινούριας ζωής και της ελευθερίας. Ανάμεσά τους και οι Θεσσαλοί Άγιος Γεώργιος εκ Ραψάνης και Άγιος Γεδεών ο εν Τυρνάβω, το παράδειγμα των οποίωνπρέπει να συνεχίσει να μνημονεύεται και να διδάσκεται στις επόμενες γενιές».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κέλλας, εστιάζοντας στην αλληλένδετη σχέση πατρίδας και Ορθοδοξίας, ανέφερε:

«H Ελληνική Επανάσταση δεν σηματοδοτεί μόνο τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, αλλά αποτελείκαι τον βασικό λίθο για την συμπόρευση Ελληνισμού καιΟρθοδοξίας.Όπως άλλωστε έλεγαν και οι αγωνιστές του 1821, “ο αγώνας μας γίνεται για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία”».

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η διαδικασία επιλογής του προσωπικού για την λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Κοινές δράσεις ΔΣΟ-Κοινοβουλίων για τις χριστιανικές αξίες στην Ευρώπη