Ειδήσεις

Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Χρήστος Κέλλας


Συνάντηση στο Πεντάγωνο είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και νέο μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα συλλογικά αιτήματα της εισαγωγής με ειδικό καθεστώς των σεισμόπληκτων μαθητών της Ελασσόνας και του Τυρνάβου σε στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας, τη σταδιοδρομική εξέλιξη των ΑΣΣΥ 1991-1992 και τη μισθολογική εξέλιξη των ΕΜΘ.Επίσης, εστίασαν στον προγραμματισμό αναβάθμισης των F-16 Block 50που πρόκειται να εισαχθεί προσεχώς στη Βουλή.

Ειδικό καθεστώς και για τους σεισμόπληκτους υποψηφίους στρατιωτικών σχολών και σωμάτων ασφαλείας

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα από επικοινωνία του με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ζήτησε και από τον Υπουργό Άμυνας να εξετάσει θετικά το αίτημα, προκειμένου οι σεισμόπληκτοι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών και των σωμάτων ασφαλείας να λάβουν, αναλόγως, το ευεργέτημα του ειδικού καθεστώτος πρόσβασης, σε ποσοστό έως 2% των εισακτέων, όπως συνέβη ήδη με τους υπόλοιπους σεισμόπληκτους μαθητές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνηγόρησε και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο, όπως και ο κ. Οικονόμου σε σχέση με τους υποψήφιους της Αστυνομίας.

Νομοθετικές ρυθμίσεις για ΑΣΣΥ και ΕΜΘ

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υπενθύμισε στον Υπουργό ότι είναι απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση για την ισότιμη σταδιοδρομική εξέλιξη των αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), που κατετάγησαν από το 1991 και μετά, δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο του ’20, ψηφίστηκε από τη Βουλή η διόρθωση της αδικίας για τους ΑΣΣΥ ’90.

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε ενημερώνοντας πως θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Κέλλας έθεσε εκ νέου και το ζήτημα της μισθολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), οι οποίοι, ενώ εξελίσσονται μέχρι τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, δεν λαμβάνουν τον αντίστοιχο μισθό και, κατ’ επέκταση,τους χορηγείται μειωμένη σύνταξη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε θετικά και στο αίτημα των ΕΜΘ, αναφέροντας πως θα υπάρξει προσεχώς σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Η ευχή του Υπουργού

Περαιτέρω, οι δύο άνδρες συζήτησαν την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 50 και εν γένει τον προγραμματισμό ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων συναρτήσει του νομοθετικού έργου του Υπουργείου και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε στον Χρήστο Κέλλα «καλή δύναμη» στα νέα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή, προκειμένου ο Λαρισαίος Βουλευτής να συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Αντιπροσωπείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Οδική παράκαμψη της Ελασσόνας