Ειδήσεις

Κέλλας: Η ιστορία μας βαμμένη με αίμα αλλά και γεμάτη υπερηφάνεια


Στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο βρέθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν από τον Δήμο Κιλελέρ, για την 78η Επέτειο από την εκτέλεση συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Γαλήνης, και το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στον Πλατύκαμπο, τόνισε κατά την επιμνημόσυνη ομιλία του τα ακόλουθα:

«Οι σελίδες της ιστορίας μας την περίοδο της γερμανικής κατοχής είναι βαμμένες με αίμα αλλά και γεμάτες από υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και αυτοθυσία ενός λαού που αγωνίστηκε με ψυχή μέχρι τέλους ενάντια στον κατακτητή. Η μνήμη των συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής είναι και θα παραμείνει πάντα ζωντανή.

Το έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης γράφτηκε με θυσίες συμπατριωτών μας, που έταξαν τη ζωή τους στην απελευθέρωση της πατρίδας και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα θηρίο του Ναζισμού βγαίνοντας διπλά νικητές. Η πατρίδα μας απελευθερώθηκε και το θηρίο όχι μόνο εξοντώθηκε αλλά γράφτηκε στην ιστορία με τα πιο μελανά γράμματα. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν ξεχνιούνται ποτέ και οφείλουμε να μαθαίνουμε στις επόμενες γενιές την παγκόσμια ιστορία και την ιστορία του τόπου μας, προκειμένου να μην την ξαναζήσουμε.

Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε δυσανάλογες απώλειες σε σχέση με τον πληθυσμό της εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες συμμαχικές χώρες, αφού έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Υποκλινόμαστε στην ιερή τους μνήμη και θα την τιμούμε πάντα από γενιά σε γενιά. Χάρη σε αυτούς η πατρίδα μας στέκεται σήμερα ελεύθερη και όρθια».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τίμησαν τους 54 εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στη Γαλήνη και στον Πλατύκαμπο
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά προγράμματα συμπερίληψης στην εκπαίδευση