Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Ευτυχώς που ήταν και ο Δένδιας


Το ανενδοίαστο φλερτ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με την ακροδεξιά, καθώς και οι ξεκάθαρα φασιστικές ενέργειες εκ μέρους του, όπως η πρόσφατη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων-παιδιών μεταναστών, δεν θορύβησαν τον πρωθυπουργό σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ευτυχώς, λοιπόν, που κατά το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη 5/10/21 ήταν παρών και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόλμησε αυτό που δεν έχει τολμήσει εδώ και τόσο καιρό ο εξαρτημένος από την ακροδεξιά του πτέρυγα πρωθυπουργός: Να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από τον μισαλλόδοξο λόγο του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας: «Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη.Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Με την παρέμβασή του αυτή ο Νίκος Δένδιας, όχι μόνο έκανε σαφή τη διαφορά ανάμεσα στα πολιτικά μεγέθη του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ουσιαστικά τον ανάγκασε να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προκειμένου να επισκιάσει όσο μπορεί αυτήν ακριβώς την πασιφανή πλέον διαπίστωση.

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανταμείψει σαφώς πιο ακροδεξιές τοποθετήσεις με υπουργοποίηση. Από τη στιγμή που οι Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης έχουν υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση, κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει τα περί κίτρινης και κόκκινης κάρτας που έσπευσε να ανακοινώσει το γραφείο Τύπου του Μαξίμου, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διέγραφε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ανεξάρτητα από την παρέμβαση του Νίκου Δένδια. Κι ας προσπαθεί τώρα ο Νίκος Δένδιας να «καλύψει» τον πρωθυπουργό. Ο νοών νοείτω.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ανεκτίμητη η προσφορά των εκπαιδευτικών στο Ελληνικό Κράτος
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η Ελλάδα θωρακίζεται αμυντικά έναντι κάθε απειλής