Ειδήσεις

Νίκη στην παράταση για την ομάδα της Λάρισας


Τους πολύτιμους 2 βαθμούς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Stoiximan Basket League απέσπασε η ΚΑΕ Λάρισα από τον Κολοσσό HHOTELS στην έδρα της,σε ένα ματς ντέρμπι το οποίο είχε υψηλό σκορ, καλή ποιότητα μπάσκετ και δυνατές συγκινήσεις.

Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι θα παρακολουθούσαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες στο κλειστό της Νεάπολης με τη Λάρισα στην αρχή να πατάει καλύτερα στο παρκέ και με το κρεσέντο του Θεόδωρου Ζάρα( 4 στα 4 τρίποντα στα πρώτα 5 λεπτά αγώνα) να παίρνει μία διαφορά της τάξεως των 6 πόντων 24-18 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο η ΚΑΕ Λάρισα κρατούσε ένα σταθερό προβάδισμα σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και κατάφερε με ένα ξέσπασμα 4 λεπτά πριν το ημίχρονο να πάρει την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (12 πόντοι) 38-26, την οποία σιγά σιγά ροκάνισε η ομάδα του Ηλία Καντζούρη με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 43-37.

Οι Ροδίτες μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μισό, μείωσαν στον πόντο περίπου στα 24’ αναμέτρησης (48-47) και μετέφεραν το άγχος στην ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου η οποία αντέδρασε και με γνώμονα την καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 8 πόντους (59-51). Η τελευταία περίοδος επιφύλασσε δραματική εξέλιξη καθώς οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν με ένα επιμέρους 11-2 να πάρουν για πρώτη φόρα κεφάλι στο σκορ 61-62 περίπου 3 λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας το ταμπλό έγραφε 67-68 υπέρ του Κολοσσού και 31 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Θρίτ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων με τον Κρουμπάλι να μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά να του καταλογίζονται βήματα σε μία φάση που προκάλεσε έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο των γαλανόλευκων. Το τάιμ άουτ από τον πάγκο της Λάρισας ήταν καθοριστικό καθώς 12,1’’ πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι επέλεξαν να στείλουν στη γραμμή της φιλανθρωπίας τον Τιγί ο οποίος ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές και έδωσε μία επίθεση περίπου 10 δευτερολέπτων στους Λαρισαίους οι οποίοι την αξιοποίησαν ισοφαρίζοντας με δίποντο του θρίτ.Στη συνέχεια τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα οι Ροδίτες αστόχησαν σε δύσκολο σουτ τριών πόντων του Γούιλιαμςκαι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με σκορ 69-69.

Έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος της, με καθαρό μυαλό και καλά σχεδιασμένες επιθέσεις, η Λάρισα κατάφερε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας τεσσάρων πόντων και ενώ ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή οι κυανόλευκοι κατάφεραν με καθοριστικό κλέψιμο του Σπαν να <<κλειδώσουν>> τη νίκη. Ο Κολοσσός έκανε την ύστατη προσπάθεια και στα τελευταία δευτερόλεπτα επανήλθε στο ματς με εύστοχο τρίποντο που μείωσε τη διαφορά στο καλάθι 79-77 όμως ο Θρίτ στα δύο εναπομείναντα δευτερόλεπτα με δύο εύστοχες βολές έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα και τα χαμόγελα στη πρεμιέρα για τους Λαρισαίους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Συμεωνίδης, Αγραφιώτης
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 43-37, 59-51, 69-69 (κ.α), 81-77.

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Θριτ 17 (5/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 4 ασίστ, 7 λάθη), Κρούμπαλι 6 (13 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης 3, Ζάρας 20 (5/5 τρίποντα), Φόρτσουν 5 (4 ριμπάουντ), Γουάσινγκτον 4 (5 ριμπάουντ), Χάντσον 11 (3/4 δίποντα), Σπυρόπουλος 7 (6 ριμπάουντ), Σαχπατζίδης 2, Σπαν 4 (6 ασίστ), Καράμπελας 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Μομίροφ 12 (3/5 δίποντα), Γουίλιαμς 8 (2), Μίλερ 13 (6/8 δίποντα), Τιλί 13 (4 ριμπάουντ, 5 λάθη), Ποτ 3, Ξανθόπουλος 7 (12 ασίστ), Μέσιτσεκ 7 (1), Μαργαρίτης 9 (8 ριμπάουντ), Μπιλλής, Σλαφτσάκης 5.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 144 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην τοπική κοινότητα Πυργετού