Ειδήσεις

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εφαρμογή υπομέτρου 6.1


Σε συνέχεια της Προδημοσίευσης του Υπομέτρου 6.1 (1η Εγκατάσταση Νέων Γεωργών) όπου ορίζονταν σαν έτος αναφοράς το έτος 2021 (δήλωση Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης), δημοσιεύτηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του.  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) Π.Ε. Λάρισας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους γεωργούς, νέους  κτηνοτρόφους και νέους μελισσοκόμους, προκειμένου  να ενημερωθούν για την 3η πρόσκληση του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Υπομέτρο 6.1 έχουν φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας εγγεγραμμένοι στο (Ο.Σ.Δ.Ε.) 2021 που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκαοκτάμηνο (18 μήνες) που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους πληρούνται αθροιστικά και οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ενώ δεν έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας τους.

Β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι  δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οικισμού και έχουν έδρα της αγροτικής επιχείρησης εντός της ίδια Περιφέρειας.

Γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγής ακαθάριστης αξίας , απόδοσης  12.000 € σύμφωνα με τους δείκτες που περιέχονται στην προδημοσίευση.

Δ) Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας έως 4 ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων.

Το ύψος ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου, τον προσανατολισμό (φυτική, ζωική ή μελισσοκομία) της παραγωγής της εκμετάλλευσης. Μέγιστο ποσό είναι τα 40.000 € (ζωική παραγωγή  στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές), ενώ για και για τις πεδινές φυτική παραγωγή και μελισσοκομία τα 35.000€ .

Τις λεπτομέρειες εφαρμογής της 3ης πρόσκλησης του Μέτρου 6.1 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν από τα μελετητικά γραφεία γεωπόνων-συμβούλων, από τους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.

Η πρόσκληση για υποβολή υποψηφιότητας  για ένταξη στο Πρόγραμμα αναμένεται το προσεχές διάστημα και θα υπάρξει ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 3.2 ισόγειο της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας   Π.Ε. Λάρισας στο τηλέφωνο 2413 511 134-137 και 125.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία! - Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο 144 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα