Ειδήσεις

Νέα διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο Δήμο Κιλελέρ


Από την Δήμο Κιλελέρ ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Τρίτη 28/9/21 στον Πλατύκαμπο (Δημαρχείο) 8.00 – 11.00 και στη Νίκαια (Πολιτιστικό κέντρο) 11.30 – 13.30

Η ενημέρωση θα γίνει τηλεφωνικά και με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Θα διανεμηθούν τα ακόλουθα προϊόντα:Κρέας, Ζυμαρικά, Φέτα,Αλεύρι, Ρύζι, Φακές, Φασόλια, Ελαιόλαδο, Μαρμελάδα, Μέλι, Φρυγανιές, Σαμπουάν, Σκόνη πλυντηρίου, Αφρόλουτρο, Οδοντόκρεμα. Οι πολυμελείς οικογένειες θα παραλάβουν επιπλέον Γραβιέρα, Πατάτες και Καρότα. 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή.Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Μεθοδολογία Διανομής «DriveThrough»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε:

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

α.   Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.

β.   Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.

γ.   Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

* Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).

Πληροφορίες: 2410961286.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η αιμοδοσία ύψιστη πράξη ανθρωπισμού!
Επόμενο άρθρο Βαγενά: Τριάκοντα αργύρια για την εκποίηση της εθνικής περιουσίας