Ειδήσεις

Βαγενά: Υποδειγματική η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος εμβολιασμού


Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την εξαιρετική πρωτοβουλία του να προχωρήσει σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υλοποίηση εμβολιαστικού προγράμματος με κινητή μονάδα έξω από ιερούς ναούς για τον εμβολιασμό των πιστών.

Είναι σαφές πως ο Μητροπολίτης μας είναι ένας προοδευτικός άνθρωπος, με πραγματική παιδεία, ανιδιοτελή αγάπη και συναίσθηση της ευθύνης του ως υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Η έκκλησή του προς τους πιστούς να ξεπεράσουν τυχόν ενδοιασμούς τους και να εμβολιαστούν, η δήλωσή του ότι ο εμβολιασμός δεν είναι θεολογικό ζήτημα, αλλά υγειονομικό μετρό, καθώς και η διευκρίνιση εκ μέρους του ότι η θέση της Εκκλησίας είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη βάση της αρχής σεβασμού της ανθρώπινης ελευθερίας, με γεμίζουν με σεβασμό για το πρόσωπό του και με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας στη χώρα μας το φωτεινό του παράδειγμα.

Σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία για όλη την κοινωνία, θεωρώ ότι η συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια εξασφάλισης υψηλών ποσοστών ανοσίας του πληθυσμού της χώρας απέναντι στον κορονοϊό είναι καθοριστικής σημασίας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Προστιθέμενη αξία για τον αγρότη το βαμβάκι με ταυτότητα
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν άμεσα 6 περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα