Ειδήσεις

Μάξιμος: Συνεπής στις εξαγγελίες της η κυβέρνηση Μητσοτάκη


«Με απορία πληροφορήθηκα τις δύο ανακοινώσεις-αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας την επομένη της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνουν λόγο για  “υποκριτικό σόου στο νέο σχολείο στο Δαμάσι” για “ανέξοδες υποσχέσεις  και αόριστες εξαγγελίες” στα Φάρσαλα, για “τα έργα στο Ναρθάκι, το Δίλοφο και τη Σκοπιά τα οποία αγνοεί η αρμόδια για την κατασκευή τους, Περιφέρεια Θεσσαλίας” για τις αποζημιώσεις του Ιανού, για “βουλευτές της Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας που κρύβονται  μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχετικά με τον Αχελώο” και άλλα τέτοια παρόμοια επικοινωνιακά  πυροτεχνήματα.

Επί των ανωτέρω θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας άλλα και για την εμμονή της αντιπολίτευσης που βλέπει μόνο απραξία και ανέξοδες υποσχέσεις». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Δαμάσι και Φάρσαλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να δει το “δια ταύτα”. Το σχολείο στο Δαμάσι ολοκληρώθηκε -στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- μέσα σε 4 μήνες, κατόπιν της εξαγγελίας και της προσωπικής δέσμευσης του πρωθυπουργού μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου ότι τα παιδιά του χωριού θα έχουν νέο σχολείο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Είναι αυτό μια δέσμευση που υλοποιήθηκε ή όχι; Έχει ο Σύριζα να αντιπαραβάλει αντίστοιχη συνέπεια λόγων και έργων στον νομό επί των ημερών του;

Σχετικά με τα έργα στα Φάρσαλα, τα φράγματα στη Σκοπιά, το Δίλοφο και το Ναρθάκι.  Είναι έργα μεγάλης σημασίας για την περιοχή, το πρώτο κυρίως για αρδευτικούς και αντιπλημμυρικούς σκοπούς και τα επόμενα δύο κυρίως για την ύδρευση της περιοχής και της πόλης των Φαρσάλων. Την αναγκαιότητα για την κατασκευή τους και ιδιαίτερα για το φράγμα της Σκοπιάς την έχω επισημάνει πολλάκις αφού αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση του αρδευτικού και του υδρευτικού προβλήματος στην επαρχία Φαρσάλων. Ειδικά μετά τον ʺΙανόʺ κατέστη πασιφανές ότι η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς στον Ενιππέα, ο οποίος ξεχείλισε προκαλώντας καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ σε καλλιέργειες, σπίτια, δρόμους και κάθε είδους υποδομές, θα έχει επιπρόσθετα αντιπλημμυρικά οφέλη και πρέπει να γίνει πράξη πριν επαναληφθούν παρόμοιες καταστροφές ελέω της κλιματικής αλλαγής».

 

Ο Πρωθυπουργός και το φράγμα της Σκοπιάς

Ιδιαιτέρως για το φράγμα της Σκοπιάς, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει: «χαίρομαι γιατί κατά την συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό την 1η Φεβρουάριου 2021, στο Μέγαρο Μαξίμου,  όπου ανέλυσα εκτενώς την αναγκαιότητα του μεγαλόπνοου αυτού έργου, όχι μόνο επείσθη για αυτό, αλλά επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας επικοινώνησε με τον τότε Γενικό Γραμματέα και νυν υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη δίνοντάς του εντολή για την δρομολόγηση όλων των ενεργειών υλοποίησης του έργου.  Λίγες ημέρες μετά, την 1η Μαρτίου του 2021, το έργο χαρακτηρίστηκε ως εθνικού επιπέδου και πέρασε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών.

Όσο για τα άλλα δύο έργα σε Δίλοφο και Ναρθάκι οφείλω να αποδώσω τα εύσημα για τις ενέργειές του στον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος όταν του θέσαμε το ζήτημα του χρόνιου υδρευτικού προβλήματος των Φαρσάλων, στις 9 Φεβρουαρίου του 2020, δεσμεύτηκε από το Δημαρχείο της πόλης για την επίλυσή του. Θυμούμαι, μάλιστα, ότι προλογίζοντάς τον την ίδια μέρα σε κομματική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της ΝΔ, χαρακτήρισα ως ιστορική αυτή την εξαγγελία. Ακολούθως, σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, στις 13.02.20, παρουσία του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και βουλευτών του νομού, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το έργο της κατασκευής των δύο φραγμάτων και του ενός διυλιστηρίου μαζί με τους αγωγούς ύδρευσης και άρδευσης θα ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

Προσχώματα στον Αχελώο

Όσον αφορά στον Αχελώο ο κυβερνητικός βουλευτής σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι “είναι ένα έργο με πάρα πολλές νομικές εκκρεμότητες” και δεσμεύτηκε ότι “προχωράμε με πρώτο βήμα το φράγμα της Μεσοχώρας ως υδροηλεκτρικό έργο, επικαιροποιώντας τις σχετικές μελέτες εξετάζουμε την μεταφορά υδάτων από την Δυτική στην Ανατολική Ελλάδα. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα έργα» τα οποία για την περιοχή των Φαρσάλων είναι το φράγμα της Σκοπιάς και τα φράγματα σε Ναρθάκι και Δίλοφο.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζει συνέπεια λόγων και έργων. Ας αναρωτηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ τι από αυτά έκαναν τα 5 χρόνια που κυβέρνησαν, πέρα από το να θέτουν προσχώματα στον Αχελώο! Θα συνιστούσα, λοιπόν, να αποφεύγουν τους λεκτικούς βερμπαλισμούς και να προχωρήσουν σε μια εποικοδομητική και χρήσιμη στον τόπο αντιπολίτευση».

 

 

Φωτ.: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που δρομολόγησε την υλοποίηση του φράγματος της Σκοπιάς

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για διατάραξη κοινής ησυχίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Άννας Βαγενά με την Υφυπουργό Υγείας σχετικά με τη λειτουργία δομών για ασθενείς με Alzheimer