Ειδήσεις

Μάξιμος: Να ενταχθούν και οι μαθητές Κοιλάδας στην ποσόστωση των σεισμόπληκτων για ΑΕΙ


«Οι σεισμοί της 3ης και 5ης Μαρτίου, πέρα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν και την ταλαιπωρία στην οποία ακόμη υποβάλλονται πολλοί πολίτες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα, ανέτρεψαν και τον προγραμματισμό και επηρέασαν την ψυχολογία των μαθητών στις σεισμόπληκτες περιοχές και ιδιαίτερα των υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Δικαίως, λοιπόν, ενεργοποιείται από το υπουργείο Παιδείας η πρόνοια για επιπλέον ποσόστωση εισαγωγής στα ΑΕΙ στους σεισμόπληκτους μαθητές του Τυρνάβου και της Ελασσόνας». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ενημέρωση που είχε από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για την υπογραφή της σχετικής υπουργικής Απόφασης για τους μαθητές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που την επόμενη των σεισμών, στις 06.03.21, έθεσε το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από την αρμόδια υπουργό να επανεξετάσει την ένταξη στην Απόφαση και των μαθητών του λυκείου Κοιλάδας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «και τα χωριά από τα οποία προέρχονται οι μαθητές της Κοιλάδας υπέστησαν αποδεδειγμένα ζημιές από τον σεισμό, ενώ επί ημέρες το σχολείο ήταν κλειστό λόγω μετασεισμών με αποτέλεσμα να είναι προβληματική ακόμη και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Ευελπιστώ στη διόρθωση της αδικίας».

 

Ολιγομελή τμήματα

Επιπλέον, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε εκ νέου το ζήτημα που προέκυψε με την κατάργηση των ολιγομελών λυκειακών τάξεων στα σχολεία του νομού, ζητώντας να υπάρξει τάχιστα διευθέτηση στο πρόβλημα, όπως έγινε πέρυσι.

Για το ζήτημα, μετά και από επικοινωνία με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βάσω Ζιάκα, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Φαλάνης κ. Κώστα Λυγούρα, τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας κ. Κώστα Καραγιάννη και γονείς μαθητών, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε εκ νέου επικοινωνία με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. ΑλέξανδροΚόπτση. Όπως επισήμανε «η επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε πέρυσι ισχύει στο ακέραιο και φέτος, καθώς η πανδημία είναι παρούσα και η εμμονή στις γραφειοκρατικές εισηγήσεις θα συνεπάγονταν όχι μόνο την ταλαιπωρία των παιδιών που θα έπρεπε καθημερινά να μετακινούνται αλλά και τον συνωστισμό σε αίθουσες άλλων σχολείων». Όπως ενημερώθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος η οριστική απόφαση για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων θα ληφθεί την Τρίτη 15.09.21.

Προηγούμενο άρθρο Εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Παναγίας στην Αιγάνη και την Σπηλιά
Επόμενο άρθρο Βελτιώνεται ο δρόμος από Ελασσόνα έως τη διασταύρωση προς Ευαγγελισμό και Βερδικούσια