Ειδήσεις

Με παραγωγούς της Αμυγδαλέας ο Χρήστος Κέλλας


«Την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης για την αποζημίωση των παραγωγών, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τις επιδρομές των αγριόχοιρων, καθώς και την αναζήτηση και αξιοποίηση σχετικών μέσων και δράσεων», ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επισκέφτηκε χωράφια με καλαμπόκια στην Αμυγδαλέα και συνομίλησε με παραγωγούς της περιοχής για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής, καθώς η απώλεια παραγωγής κυμαίνεται από 40 έως 80%.

Οι αγρότες ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Κέλλα στο αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί τρόπος αποζημίωσής τους, αφού ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν συμπεριλαμβάνει στα ζημιογόνα αίτια τις επιδρομές των αγριόχοιρων, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι οι ζημιές δεν είναι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στα λάστιχα άρδευσης.

Οι ίδιοι, μετά και από προτροπή του Χρήστου Κέλλά, θα συντάξουν άμεσα σχετική επιστολή, η οποία θα κοινοποιηθεί στο ΥΠΑΑΤ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των παραγωγών της Αμυγδαλέας, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογες καταστροφές σημειώνονται και σε άλλες καλλιέργειες, όπως αμπέλια και σιτηρά, σε διάφορες περιοχές του νομού, αναφέροντας χωριά των Δήμων Ελασσόνας, Κιλελέρ και Λαρισαίων.

Τόνισε, τέλος, την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγών, καθώς χτυπήθηκαν σε μία χρονιά, που αν και η αγορά προσφέρει υψηλές τιμές στο καλαμπόκι, οι επιδρομές των αγριόχοιρων επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον προϋπολογισμό τους.

Προηγούμενο άρθρο 84 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα