Ειδήσεις

Κέλλας: Οι ανθρώπινες ζωές δεν συμψηφίζονται με καμένα στρέμματα


«Πάνω απ’ όλα, για κάθε κυβέρνηση, υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή! Και εσείς αυτό, όχι απλώς το αγνοείτε επιδεικτικά αλλά το διακωμωδείτε κιόλας. Δεν θέλω να φανταστώ ότι έχετε ξεχάσει τη μεγάλη τραγωδία του 2018! Κατηγορείτε τη στρατηγική των εκκενώσεων!Μας κατηγορείτε επειδή σώθηκαν ζωές!»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου κύρωσης των ΠΝΠ που εκδόθηκαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους, προσθέτοντας:

«Εκτός κι αν θέλετε να συμψηφίσετε τις ανθρώπινες απώλειες με τα καμένα στρέμματα! Πρώτη φορά πρωθυπουργός είχε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη! Πέραν της απώλειας του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη, δεν είχαμε νεκρούς. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό!».

Αναφορικά με τα αίτια των πυρκαγιών, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισήμανε:

«Μεγάλες φωτιές αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία, που είναι οι ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις στον πλανήτη. Είναι άραγε αιτία των πυρκαγιών οι ανεμογεννήτριες ή μήπως δεν λειτουργούνσωστά οι αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας;

Η πατρίδα μας είχε να αντιμετωπίσει ανάλογο κύμα καύσωνα από το 1987 και η ξηρασία σε συνδυασμό με το υψηλό φορτίο καύσιμης ύλης δημιούργησαν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για την ανάφλεξη, την εξάπλωση και την αναζωπύρωση των εστιών καθώς και τη διάπραξη εμπρησμών. Η κατάσβεση 1297 πυρκαγιών τις πρώτες μέρες του Αυγούστου ήταν πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα.

Εξυπακούεται πως πρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας και να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027 έχουμε εξασφαλίσει πόρους που φτάνουν τα 2 δις ευρώ και συνιστούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός εστίασε στην υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας:

«Η κυβέρνηση προχωρά σε μία σημαντική μεταρρύθμιση υπάγοντας το σύνολο των δασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι, εξασφαλίζεται καλύτερος συντονισμός τους με τοΥφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που δεν ξεχνάμε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς μια ξεχασμένη μονάδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Σε σχέση, δε, με τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων, ο Χρήστος Κέλλας σημείωσε:

«Η κυβέρνηση επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έχουν ήδη διατεθεί 17 εκ. ευρώ προς 3.107 μοναδικά ΑΦΜ. Με το παρόν νομοσχέδιο κυρώνονται η δημιουργία της “αρωγής” μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύληςκαι οι αποζημιώσεις όσων υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Συγχρόνως, προβλέπονται αποζημιώσεις για τους τραυματίες, διορισμοί στο δημόσιο για τους εγκαυματίες με αναπηρία 67% και άνω καθώς και δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών και επέκταση του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” σε πληγέντες μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.

Θυμάστε συνάδελφοι, μετά την τραγωδία στο Μάτι, να επιδείχθηκε αντίστοιχη ολιστική προσέγγιση στήριξης των πληγέντων; Ασφαλώς και όχι!».

Προηγούμενο άρθρο 75 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας